Tygr versus Lví král. Kdo s koho?

Falcao versus Llorente (© marca.es)

Dnešní finále Evropské ligy je atraktivní z mnoha důvodů. Jedním z nich je souboj ze zvířecí říše, o který se postarají elitní útočníci obou týmů.

Radamel Falcao, jemuž se přezdívá Tygr, se může zapsat do historie jako první fotbalista, který byl dvakrát v řadě nejlepším střelcem Evropské ligy, případně jejího předchůdce Poháru UEFA. Vloni dal Kolumbijec v této soutěži rekordních sedmnáct branek, letos jich má na kontě deset. Na stejném počtu se zastavil také Huntelaar ze Schalke, který ale odehrál o zápas méně. El Tigre se proto dnes potřebuje trefit ještě jednou, aby Nizozemcovu výhodu smazal.

Devítka Atlética Madrid navíc sehrála klíčovou roli v každém dvojzápase, Falcao se totiž dokázal prosadit proti všem soupeřům - Celticu, Udinese, Rennes, Laziu, Beşiktaşi, Hannoveru i Valencii.

Špatně si nevede ani Fernando Llorente, Lví král. Hrotový forvard Athleticu má na kontě sedm přesných zásahů a například proti Sportingu Lisabon rozhodl střetnutí na San Mamés prakticky sám, vstřelil také postupový gól do finále. Jestliže Falcao má na dosah osobní rekordy, Llorente může přepsat historii Athleticu. Baskové totiž ještě žádnou evropskou trofej nemají.

Přednosti obou útočných tykadel jsou mimojiné ve vzduchu. Falcao i Llorente excelují při hře hlavou, ale dokáží se také zapojit do kombinace a připravit šanci spoluhráčům. Kdo z nich uspěje? El Tigre, nebo El Rey León?

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace