Týmové statistiky v polovině ligy

Barcelona vévodí mnohým statistikám (© marca.es)

Letošní ročník Primera División je přesně v polovině, což je ideální příležitost k bilancování a shrnutí statistik. Přinášíme vám přehled těch týmových.

Offsidy - Nejčastěji se do pasti chytá Real Madrid, a to v průměru 4,21krát za zápas (celkově 80krát). Následuje Barcelona s 68 offsidy. Osasuna (83krát), Deportivo a Rayo Vallecano (oba 72krát) jsou týmy, které soupeře nejvícekrát vystavily do postavení mimo hru. Naopak Atlético (17krát) k tomuto druhu obrany přistupuje pouze výjimečně.

Pokutové kopy - Nejtrestanějším mužstvem, pokud jde o pokutové kopy, je Athletic, proti němuž se kopalo z puntíku 6krát. Proti Atléticu a Málaze ještě nebyla penalta nařízena ani jednou. Atlético mělo k dispozici 7 pokutových kopů, což je nejvíce v soutěži. Betis jako jediný nezahrával žádný.

Přihrávky - Barcelona podle očekávání dominuje v počtu úspěšných přihrávek. Za 19 kol jich zvládla 13 465, což je v průměru 708,68 na zápas. Následuje Real Madrid se 8 025 pasy. Bielsův Athletic se sice trápí, kombinovat ale stále zvládá velmi dobře (7 827 přihrávek). Barcelona je zároveň týmem, který nejméně kazí (1 765 přihrávek). Osasuna je v tomto ohledu nejhorší se 2 781 nepřesnými přihrávkami. Rayo Vallecano má podobné problémy (2 372 přihrávek).

Góly - Athletic nejčastěji prohrává o více než jeden gól (7krát). Real Madrid naproti tomu prohrál všechna svá utkání o jedinou branku. Atlético a Málaga vévodí v počtu udržených čistých kont (9). Celta Vigo prohrála o jednu branku 9 z 11 střetnutí. Atlético naopak podlehlo 1-4, 0-2 a 0-2. Barcelona jako jediná vstřelila alespoň jeden gól v každém zápase. Getafe, Atlético a Betis vyšly naprázdno dvakrát. Osasuna nepoznala gólovou radost v 10 utkáních.

Góly hlavou - Valencia a Getafe vstřelily po 8 gólech hlavou a v této statistice vedou. Barcelona je na chvostu s jediným zásahem touto částí těla. Deportivo inkasovalo 10 branek hlavou, Barcelona žádnou.

Góly z přímých kopů - Real Madrid se prosadil z přímého kopu 3krát, což je nejvyšší cifra v soutěži. Betis, Rayo, Barcelona a Depor 2krát. Hned 13 mužstev Primery se z této herní situace nedokázalo trefit ani jednou.

Góly ze standardních situací - Valencia a Getafe přetavily 7 standardních situací v branku, Osasuna a Celta Vigo ani jednu. Granada má s bráněním standardek problémy, dostala z nich už 7 gólů. Málaga, Celta a Atlético jediný.

"Nicneřešící" góly - Tedy branky, které nepomohou k bodovému zisku, ale pouze mírní porážku nebo zvyšují náskok. Barcelona si mohla "odpustit" 26 gólů, Real Madrid 21. Naopak Granada rozvlnila síť zbytečně jen 4krát. Devět ze 14 přesných zásahů Osasuny přišlo vniveč. I proto jsou Rojillos poslední...

Asistence - Jedenačtyřicet gólů Barcelony přišlo po ideálním pasu od spoluhráče, Real Madrid je druhý s 25 asistencemi. Granada poslední s 5.

Doma a venku - Valencia a Málaga překvapivě dávají nejméně branek (5) venku. Barcelona vévodí s 35 zásahy mimo Camp Nou. Doma to nejlépe střílí Atléticu Madrid (30 gólů) a Barceloně (29). Katalánci však mají o zápas méně, tedy lepší průměr. Granada rozradostnila vlastní fanoušky jen 7krát, nejméně v soutěži.

Získané a ztracené míče - Osasuna získala 1 481 míčů a ztratila 2 035. Barcelona vybojovala 1 180 balónů a ztratila 1 599.

Náhradníci - Nejvíce využívá služeb náhradníků Pepe Mel. Střídající hráči Betisu odehrají v průměru 89,95 minut na zápas (celkově 1 709 minut). Montanier naopak do týmu zasahuje v průběhu utkání nejméně (1 036 minut). Střídající hráči Barcelony dali 8 gólů, Málagy 7 gólů a Zaragoza ještě radost fotbalisty, který přišel na trávník z lavičky, nepoznala.

Využití hráči - Za Betis nastoupilo už 28 různých hráčů a Pepe Mel zároveň jako jediný nezopakoval ve dvou po sobě jdoucích zápasech sestavu. Následují Depor (27 hráčů) a Sevilla (26). Barcelona využila služeb jen 21 fotbalistů.

Fauly - Nejvíce fauluje Espanyol, a to už 328krát, a zároveň je nejčastěji faulován (340). Nejméně často využívá nedovolených praktik Barcelona (177 faulů, v průměru 9,32 na zápas).

Centry do šestnáctky - Osasuna nejčastěji proniká do šestnáctky za pomoci centrovaných balónů (556krát). Zmíněnou taktiku nejčastěji soupeři používají proti Betisu, který čelil už 539 centrům. Barcelona volí možnost centru nejméně (279krát) a také čelí nejmenšímu počtu centrů (276).

Rohové kopy - Nejvíce rohových kopů zahrával Real Madrid (143), následuje Atlético se 137. K praporku chodí nejméně často fotbalisté Valladolidu (72krát). Proti Mallorce se kopalo nejvíce rohů (139), proti Barceloně nejméně (79).

Malé domů - Přihrávku brankáři nejčastěji používá Athletic (321krát, v průměru 16,89krát za zápas), Atlético poslalo malou domů jen 75krát.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace