UEFA potrestala Málagu kvůli dluhům ročním zákazem startu v pohárech

Logo UEFA (© as.com)

Nepříjemný dárek dorazil do Málagy ze sídla UEFA. Evropská fotbalová federace potrestala andaluský celek za přetrvávající dluhy vůči hráčům, klubům a daňovému úřadu.

A to jednoletým zákazem startu v kontinentálních soutěžích, do nichž by se Málaga probojovala v příštích čtyřech sezónách. Pokud účastník letošní Ligy mistrů nesplatí všechny závazky do 31. března 2013, prodlouží se trest o další ročník.

Letošní sezóny, v níž Málaga úspěšně debutuje v Lize mistrů, kde se v osmifinále utká s portugalským Portem, se zákaz netýká. 

Podle zprávy, kterou UEFA zveřejnila na své webové stránce, musí Málaga navíc zaplatit pokutu ve výši 300 tisíc eur.

Vedení Málagy se trest nelíbí, což dokazuje její oficiální prohlášení, které naznačuje, že se klub hodlá v případě potřeby bránit i soudní cestou: "S trestem nesouhlasíme, neboť je nespravedlivý a nepřiměřený. Málaga se stala obětním beránkem snahy UEFA o příkladný trest. Klub vyvine maximální úsilí a podnikne veškeré kroky, aby  za pomoci všech dostupných institucí dosáhl spravedlnosti."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace