Unai Simon vynechá půl sezóny, Bilbao řeší náhradu

Unai Simon, španělský reprezentační brankář

Španělský reprezentační brankář a jednička Athletica Bilbao, Unai Simon, podstoupil operaci pravého zápěstí, které mu působilo dlouhodobé problémy. Jeho absence v národním týmu a zejména v Athleticu bude velmi bolestivá, protože klub ve stejném okamžiku přišel po zranění Agirrezabaly o oba gólmany a musí velmi rychle najít náhradu. Unai Simon se podle specialistů do plné zátěže vrátí až po vánoční přestávce, vynechá proto více než 25 soutěžních utkání.

Una Simon podstoupil v týdnu plánovanou operaci pravého zápěstí, aby definitivně vyřešil omezenou hybnost v ruce, která ho v posledních měsících čím dál více limitovala. Čerstvý mistr Evropy ještě před několika dny společně s klubem zvažoval možnost, že by chirurgický zákrok odložil. Stalo se tak poté, co se Bilbau ve stejnou chvíli zranila i brankářská dvojka, Agirrezabala.

Španělský reprezentační brankář se podrobil úspěšné operaci pravého zápěstí pod vedením specialisty na mikrochirurgii, Francisca Piñala. „Čtyři nebo pět měsíců bude mimo hru, protože bude jeho ruka po dva měsíce zcela znehybněna, aby se vazy slepily. Jakkoliv je Unai Simon špičkovým sportovcem, uvnitř těla jsme si všichni dost podobná a prostě to trvá, než se uzdraví. Poté zahájíme rekonvalescenci, ale nemyslím si, že by mohl být zpět na své úrovni za dříve než čtyři nebo pět měsíců,“ dodal chirurg Piñal.

Athletic Bilbao s dlouhou rekonvalescencí hráče počítal, již méně ale plánoval to, že přijde i o brankářskou dvojku, Agirrezabalu, který si v přípravě zlomil obratle a vynechá celou letní přípravu. Do brány se proto postaví mladičký Padilla, který má na svém kontě zkušenosti i z mládežnické reprezentace a fakticky by měl chytat do doby, než bude schopen nastoupit Agirrezabala.

Unai Simon by v návaznosti na délku rekonvalescence měl přijít minimálně o osmnáct utkání, v horším případě se ale do brány vrátí až po vánoční přestávce. „To zranění měl Unai Simon už dávno. Když jsem ho viděl poprvé před několika měsíci, měl v zápěstí nepříjemné pocity. Měl bolesti a funkční omezení hybnosti. Byl to problém, který bylo potřeba vyřešit. Původně jsme se bavili o tom, že operaci podstoupí na konci sezóny, ale pak přišlo mistrovství Evropy a Španělsko si vedlo skvěle. Zranění měl Unai Simon už dlouho a pokud by ho neléčil, vznikla by z něj osteoartróza. Bylo by ideální operovat ho již před rokem, ale někdy existují závazky, které nelze vynechat,“ zdůvodnil chirurg dlouhodobé odkládání zákroku.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace