Unikátní bilanci Sevilly v Evropské lize narušila jen pražská Slavia

Sevilla slaví šestý triumf v Evropské lize (© marca.es)

Sevilla výhrou nad Interem Milán ve finále Evropské ligy potvrdila, že v soutěži exceluje. Jedinečnou bilanci Andalusanů v posledních letech narušila jen pražská Slavia.

Sevilla totiž dokázala v uplynulých ročnících, kterých se účastnila, vyřadit 26 ze 27 soupeřů. Překvapivvě to byl jen český celek, který vloni Seville vystavil stopku po prodloužení osmifinálové odvety v Edenu.

Celkově ovládla Sevilla Evropskou ligu už pošesté, díky čemuž vylepšila svůj vlastní rekord. Mužstvo z Nerviónu však touží i po úspěchu ve štědřejší Lize mistrů, minimálně v podobě pravidelné účasti, což přiznává i prezident Sevilly José Castro.

"Chceme navýšit rozpočet a pravidelně hrát Ligu mistrů, ještě více přepsat historii klubu. Vše věnujeme našim fanouškům. Jsme superšťastní z toho, čeho jsme dosáhli," uvedl a vychválil sportovního ředitele Monchiho, jenž zažívá skvělý návrat na Pizjuán. "Monchi je velmi důležitým pilířem Sevilly."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace