Útočníci Athleticu jak spící Růženky

Aritz Aduriz hledá ztracenou mušku (© elathletic.com)

Athletic Bilbao drží po osmi odehraných kolech šestou příčku v ligové tabulce, což není vůbec špatné umístění. Nicméně jedna věc trenéra rojiblancos určitě velice trápí. Útočníci, které má ve svém kádru, ještě neskórovali. 720 minut již ukrojila časomíra z tohoto ročníku a Aritz Aduriz, Gaizka Toquero ani Kike Sola prozatím nedokázali procpat balón za soupeřova gólmana. Škarohlídi po odchodu Fernanda Llorenteho do Juventusu předvídali, že se Athletic se zlou potáže, ale že všem forvardům takhle zvlhne prach hned po startu soutěže, nečekali možná ani největší pesimisté.

Že se nejedná o situaci úplně obvyklou v historii klubu ze San Mamés potvrzuje listování novinovými stránkami proti proudu času, kdy naposledy v sezóně 1997-98 došlo k něčemu podobnému. Tehdy po osmi odehraných kolech byl jediným skórujícím útočníkem Joseba Etxeberría, jenž se trefil ve třetím kole doma proti Atléticu Madrid (1:0). O gólovou produkci týmu vedeného Luisem Fernándezem se tehdy starali „neútočníci“ Larrainzar, Javi Gonzáles, Carlos García, nebo Larrazabal. Až v devátém kole se vynořil z mlhy Urzaiz a podílel se na jasné domácí výhře nad Tenerife 3:0. O dva týdny později navštívila katedrálu Barcelona, odvezla si stejný nášup a gólově se znovu prosazoval rodák z Tudely, spolu s ním také současný trenér béčka Cuco Ziganda. Od té doby podobné problémy s gólovým přísunem od přední linie nikdy v Bilbau neměli.

Naštěstí se tento handicap neodráží na průběžném pořadí týmu. Spící útočníky je schopen zastoupit kdokoliv. Když ne obránci Iraola se San Josém, pak se postará záloha, kde je nejpilnějším se třemi brankami univerzál De Marcos, jehož trenér Ernesto Valverde vyzkoušel v neděli v základní sestavě proti Valencii na postu falešného středního útočníka.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace