Útočník Villarrealu nahlásil policii údajné napadení Valverdem

Alex Baena a Federico Valverde v průběhu ligového utkání

Alex Baena, útočník Villarrealu, se po zápase na Santiago Bernabeu dostavil na policejní stanici, aby nahlásil napadení od uruguayského hráče Realu Madrid, Federica Valverdeho. To mělo proběhnout po sobotním zápase obou klubů a podle španělského tisku Valverde Baenu měl napadnout během nastupování do týmového autobusu. Pokud se agrese potvrdí, čeká na hráče vysoký trest.

Po sobotním ligovém utkání mezi Realem Madrid a Villarrealem, z něhož vyšli vítězně hosté, se terčem údajného agresivního chování ze strany Federica Valverdeho stal útočník Alex Baena. Od uruguayského hráče měl dostat pěstí ve chvíli, kdy se chystal nastoupit do týmového autobusu.

Alex Baena celý incident o den později nahlásil na policii a pokud bude zahájeno trestní řízení, je krajně nepravděpodobné, že by současně probíhalo i to sportovní. Útočníkovi Realu Madrid, který se obhajuje tím, že byl vystaven urážkám na adresu svého syna, hrozí velké postihy a to finanční ale také sportovní.

Pro vyšetřovanou situaci existuje precedens ze sezóny 2009/10, kdy hráč Albacete, Antonio Notario obdržel čtyřzápasový zákaz činnosti poté, co napadl v tunelu soupeře. Prostory stadionu jsou přitom v rámci sportovního zákoníku považovány za srovnatelné s parkovištěm, proto se odborníci na sportovní jurisdikci domnívají, že trest by mohl být přinejmenším totožný. Valverdemu by dále mohla být vyměřena pokuta ve výši až pěti měsíčních platů.

Villarreal v oficiálním prohlášení potvrdil, že Baena útok nahlásil na policii. Klub útočníka neoznačil, ale uvedl, že k incidentu došlo na parkovišti a svého hráče v průběhu celého procesu podpoří. „Villarreal odmítá jakékoli násilné činy a pevně věří v hráčovu verzi událostí.“ S tou pochopitelně nesouhlasí Valverde, který naopak tvrdí, že byl útočníkem soupeřova týmu slovně urážen a provokován.

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace