Uvolní v létě Barcelona Ansu Fatiho do Tottenhamu?

Ansu Fati, útočník Barcelony

Tým ze severního Londýna by v létě mohl přijít o některé ze svých útočných hvězd a začíná dopředu kalkulovat s tím, kdo by je mohl nahradit. Odchod velkých jmen, mezi které patří Richarlison a Harry Kane by měl být kompenzován příchodem mladého talentovaného útočníka Barcelony, Ansu Fatiho. Tottenham je připraven pro příchod útočníka Barcelony ochoten zajít za hranici svých možností a udělat z hráče největší investici historie klubu.

Dvacetiletý mladík z Guiney Bissau je jedním z dalších hráčů, které by v létě mohla Barcelona obětovat, aby ukočírovala přísné podmínky finančního fairplay. Jedním z klubů, který o Ansu Fatiho projevil mimořádný zájem je Tottenham, ale hráčův agent, Jorge Mendes, prověřuje také další nabídky a snaží se pro svého klienta najít východisko z nelehké situace.

Tottenham prochází složitou situací, kdy v řádu několika dní přišel o trenér Antonia Conteho i sportovního ředitele Fabia Paraticiho a do toho musí řešit probíhající námluvy jiných klubů s útočnými esy Richarlisonem a Harry Kanem. O oba hráče by klub mohl přijít na konci sezóny. Brazilec o odchod požádal sám, jelikož v klubu nedokázal od svého příchodu zapadnout a anglickému reprezentantovi v létě 2024 vyprší smlouva, přičemž o jejím prodloužení zatím nepadlo ani slovo.

Vzhledem k tomuto scénáři chce Tottenham do týmu přivést mladé útočníky, kteří by se mohli stát součástí klubu v dlouhodobém horizontu. A Ansu Fati je jméno, o které vedení klubu velmi stojí, protože může stejně dobře hrát na pozici středního útočníka, jako na levém křídle. Ačkoli jeho herní projev nebyl v posledních měsících ideální, Tottenham věří, že má útočník Barcelony obrovský talent a v budoucnu může být rozdílovým hráčem.

Tottenham je pro příchod Ansu Fatiho ochoten udělat téměř nemožné. Kromě toho, že by hráči nabídl možnost hrát v základní sestavě pravidelně, je připraven klub z Londýna zajít přes hranici nejdražšího přestupu své historie. Podle portálu transfermarket cena Ansu Fatiho z původních 70 milionů eur spadla na současných 40 milionů, což by mohl být počáteční částka, na které započnou jednání. Barcelona by ovšem mohla být ochotná jít s cenou dolů s ohledem na nutnost prodeje.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace