Už jsem toho viděl tolik, že se nebojím ničeho, říká Thomas Partey

Thomas Partey (© marca.es)

Thomas Partey se v letošní sezóně stal důležitým členem prvního týmu Atlética, ghanský záložník promluvil v rozhovoru pro deník Marca o těžkém životě v rodné zemi i krušných začátcích ve Španělsku.

"Když jsem přišel do Španělska, bylo to hodně těžké. Nebyl jsem zvyklý na nízké teploty, byla mi velká zima. Problémem byl i jazyk, v tom mi hodně pomohl agent, který mi zajistil učitelku a po pár měsících jsem začal mluvit. Ani po fotbalové stránce to nebylo snadné. Všichni hráli rychle, musel jsem se přizpůsobit. Nakonec se vše naučíte, mně v tomto směru hodně pomohli trenéři a spoluhráči," uvedl 24letý fotbalista.

Partey se rozpovídal také o životě v Ghaně a dobrodružném přesunu do Španělska: "Vyrostl jsem v místě, kde jsem toho viděl tolik, že už se nebojím ničeho. Rvačky, krádeže, mrtví v ulicích, zloději... Nebylo to snadné, musíte toho hodně protrpět, pokud chcete něco dokázat. O to je to pak cennější. Ne všem to vyjde, mnoho lepších hráčů než já zůstalo v Ghaně. Mně to vyšlo, za což děkuji Bohu, v kterého hodně věřím. Hrál jsem vedle talentovaných hráčů. Někteří jsou teď v Itálii nebo  České republice. Když m agent řekl, že chce, abych to zkusil v Evropě, ani mi neprozradil jméno klubu. Nevěděl jsem, kdy přesně pojedu. Jen jsem trénoval, jedl a spal. Jednoho dne mě odvezli do hlavního města, dali mi pas a řekli, že dnes jedu. Táta nebyl doma, takže nikdo z rodiny netušil, že jsem už odcestoval. Pokud bych to někomu řekl, mohlo by to přinést problémy. Až po pěti nebo šesti měsících se v Ghaně rozneslo, že už tam nejsem."

"Táta to přijal, věřil mým rozhodnutím. Asi po měsíci mi poslal nějaké peníze, abych si mohl koupit kopačky a základní věci. Až později jsem se od agenta dozvěděl, že je získal rozprodáním části majetku. Neřekl mi to, protože věděl, že bych s tím nesouhlasil. Jsem mu za vše moc vděčný."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace