Úžasný Falcao nasázel v jediném zápase pět branek

El Tigre (© marca.es)

Atlético Madrid zaznamenalo nejvyšší výhru v 15. kole Primera División. Pod demolici Deportiva se pěti góly podepsal Radamel Falcao.

Bylo to úžasné představení fotbalisty, který dostál své přezdívce El Tigre. Jako hladový tygr chtěl Falcao stále více. Čtyři branky dal ze hry, jednu z pokutového kopu. V boji o Pichichi poskočil s 16 přesnými zásahy před Cristiana Ronalda a snížil manko na Lionela Messiho.

V jedenadvacátém století je to teprve podruhé, co La Liga tuto výjimečnou událost zažila. V roce 2002 se to povedlo v dresu Realu Madrid Fernandu Morientesovi proti Las Palmas. Historie Atlética pamatuje jediného hráče, který zažil pětigólový večer, a to Vavá v roce 1958.

"Musím vyzdvihnout výkon celého mužstvu a poděkovat bohu za takový zápas. Když jsem přišel do Atlética, bylo to s cílem zanechat zde stopu a přepsat historii. Stále se zlepšujeme, na hřišti jsme silní. Prožili jsme těžké chvíle, ale dokázali jsme se tím vypořádat," prohlásilo podle mnohých v současnosti nejlepší číslo devět fotbalového světa.

Pět branek však není maximem v historii Primery. Bata z Athleticu v sezóně 1930/1931 a Kubala v dresu Barcelony v ročníku 1951/1952 se dokázali v jednom utkání prosadit hned sedmkrát.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace