Uzoho je rekordmanem mezi brankáři. Jací nešpanělští hráči z pole debutovali v La Lize jako teenageři?

Fabrice Olinga v objetí spoluhráčů (© marca.es)

Francis Uzoho se zapsal do historie La Ligy jako nejmladší cizinec, který nastoupil na pozici brankáře. V den utkání proti Eibaru mu bylo 18 let a 352 dnů. Jací další hráči z pole narození mimo Španělsko debutovali v Primera División jako teenageři? Zde je deset nejmladších.

Branko Kubala (Československo, Espanyol, 16 let a 83 dnů) - Ve slovenské obci Šahy narozený syn legendy Barcelony Ladislava Kubaly nastoupil v Primeře v sezóně 1964/1965 ve 2 zápasech za Espanyol.

Fabrice Olinga (Kamerun, Málaga, 16 let a 98 dnů) - Nejmladší střelec historie La Ligy skóroval hned při svém debutu za Málagu na stadionu Balaídos v ročníku 2012/2013. Nyní je na hostování v belgickém Mouscronu.

Martin Ødegaard (Norsko, Real Madrid, 16 let a 157 dnů) - V dresu Realu Madrid si vyzkoušel Primeru proti Getafe, nyní jako osmnáctiletý hostuje v nizozemském Heerenveenu, kde na sebe začíná výrazněji upozorňovat.

Paul Quaye (Ghana, Espanyol, 16 let a 177 dnů) - V mladém věku debutoval za Espanyol proti Rayu Vallecanu v ročníku 2011/2012, větší stopu však nezanechal. Nyní je mu 22 a působí v třetiligové Talaveře.

Joel Valencia (Ekvádor, Zaragoza, 16 let a 205 dnů) - Do La Ligy naskočil v prvním utkání na sedm minut, a to hned proti Realu Madrid. Více šancí mezi elitou nedostal. Někdejší naděje Zaragozy dnes hájí barvy polského Piast Gliwice.

Lionel Messi (Argentina, Barcelona, 17 let a 114 dnů) - Za první tým Barcelony debutoval 17. října 2004 proti Espanyolu a od té doby překonal mnoho rekordů a je považovaný za jednoho z nejlepších hráčů fotbalové historie. Možná toho vůbec nejlepšího.

Samuel Eto'o (Kamerun, Real Madrid, 17 let a 270 dnů) - Vystřídal Davora Šukera a připsal si první start v nejvyšší soutěži proti Espanyolu. Později se stal oporou konkurenční Barcelony.

Júlio César (Brazílie, Valladolid, 17 let) - Do Španělska přišel velmi mladý, po povedeném angažmá ve Valladolidu si vyzkoušel i dres Realu Madrid a Realu Sociedad, ale už ne s takovými výsledky.

Wellington Silva (Brazílie, Levante, 18 let a 23 dnů) - Ve Španělsku strávil po debutu v dresu Levante, kam ho zapůjčil Arsenal, několik let. V současné době se 24letý fotbalista vrátil do Brazílie a hájí barvy Fluminense.

Fábio Pinto (Brazílie, Oviedo, 18 let) - Po debutu proti Barceloně v sezóně 1998/1999 strávil v Oviedu dva roky, ale vstřelil jediný gól a jeho kariéra zůstala nevýrazná.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace