V Barceloně vydržel jen osm hodin, teď Sergi Guardiola sestřelil Real Madrid

Sergi Guardiola (© marca.es)

Nečekaným hrdinou utkání mezi Realem Madrid a Valladolidem se stal Sergi Guardiola.

Když Karim Benzema vstřelil v 82. minutě zápasu první gól, zdálo se, že Real Madrid splní roli favorita. Jenže o šest minut později prostřelil Guardiola brankáře a určil, že Pucela si z Bernabéu odveze senzační bod.

"Jsem velmi šťastný. Ukázali jsme, že se dokážeme měřit s každým. Pokud věříme v dobrý výsledek, můžeme ho dosáhnout," uvedl 28letý forvard, kterého klub v lednu koupil z Córdoby za 3 miliony eur. Guardiola shodou okolností sestřelil Real Madrid, kvůli kterému trvalo jeho angažmá v Barceloně v roce 2015 pouhých osm hodin.

Přesně taková doba totiž uběhla od podpisu smlouvy do chvíle, kdy ji Barcelona jednostranně ukončila, neboť vypátrala hráčovy příspěvky z Twitteru, které podle oficiálního prohlášení "byly namířeny proti klubu a proti Katalánsku".

"Je tu El Clásico, do toho Real Madrid. Zku.vené Katalánsko," tweetnul v roce 2013 Guardiola. Příspěvek smazal, ale pozdě. Sám ke kauze řekl: "Přišel jsem do Barcelony, podepsal smlouvu, vyfotil se a za pár hodin vyšlo najevo to s Twitterem. Zavolali si mě a smlouvu zrušili. Když jste mladý, děláte věci, při kterých nemyslíte. Už to neřeším. Vzal jsem si své věci a šel domů. Celé to bylo špatně pochopeno, šlo jen o pošťuchování s jedním kamarádem."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace