V Barceloně zavládla po pátém semifinále Ligy mistrů v řadě spokojenost

Barcelonská radost (© marca.es)

Barcelona nebude ani v letošním ročníku Ligy mistrů chybět v semifinále, kam postoupila popáté v řadě.

A to díky vítězství 3-1 v odvetě s AC Milán. Dva góly vstřelil z pokutových kopů Lionel Messi, třetí trefu přidal Andrés Iniesta. Za italský celek se trefil Nocerino.

Svou spokojenost neskrýval Pep Guardiola: "Postup jsme si zasloužili. Oni vystřelili na branku třikrát, my jedenadvacetkrát. Pokud lidé čekali výsledek 6-0 nebo 7-1, tak takhle to nefunguje. Vše, čeho jsme dosáhli, jsme si museli vybojovat."

I tábora soupeře se ozývala kritika na rozhodčího, a to zejména ze strany Zlatana Ibrahimoviće kvůli druhé nařízené penaltě: "Vypadá to, že UEFA by ráda viděla ve finále dva určité týmy. Už chápu Mourinha, proč si stěžuje pokaždé, když tady hraje. Jsem znechucený. Míč ještě nebyl ve hře a rozhodčí nařídí penaltu. Zničil tím zápas."

Guardiola na slova bývalého svěřence reagoval: "Pana Ibrahimoviće ať hodnotí jeho trenér. Teď je kamarád s Mourinhem. Za tahání za dres se penalta nařídit má. Pokud pan Ibrahimović říká, že jsme vyhráli díky rozhodčím, tak prosím. Ale pravdou je, že jsme v semifinále popáté v řadě, hráči mluví na hřišti, tak by to mělo být."

Spokojený byl i Dani Alves: "Není náhoda, že jsme popáté za sebou v semifinále Ligy mistrů. Jsme šťastní. AC Milán je velký klub a my jsme se s ním poprali skvěle. Jsme šťastní. K penaltovému zákroku se nemá cenu vracet, i kdyby rozhodčí nezapískal, vyhráli bychom 2-1, takže na výsledek neměl vliv."

"Sice jsme dostali gól, ale jinak jsme odehráli v defenzivě skvělý zápas. Věděli jsme, že k postupu budeme potřebovat minimálně dva vstřelené góly. Snad se nám podaří dostat se do finále potřetí za čtyři roky. Ještě neznáme soupeře, ale ať to dopadne jakkoliv, bude semifinále nesmírně těžké," přidal se Javier Mascherano.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace