V čem tkví úspěch Eibaru? I v rozhovorech s rodinami hráčů

Prezidentka Eibaru Amaia Gorostiza (© marca.es)

Eibar patří mezi nejskromnější účastníky Primera División, o to je cennější, jak si klub v posledních letech vede. Tajemství úspěchu nastínili sportovní ředitel klubu i jeho prezidentka.

"Samozřejmě, že když hledáme hráče, zajímá nás jeho sportovní výkonnost, to je logické, ale hlavním aspektem je ten osobní. Chceme si promluvit nejen se samotným hráčem, ale i s jeho rodinou, přítelkyní či manželkou. Ukážeme mu video, které ukazuje, čím Eibar byl a čím je teď. To vše děláme i u velmi mladých fotbalistů," prozradil sportovní ředitel Eibaru Fran Garagarza.

V roce 2014 utratil Eibar při premiérové účasti v La Lize za posily 75 tisíc eur, vloni 10 milionů eur. I přes rapidní zlepšení finanční i sportovní stránky zůstávají všichni v klubu nohama na zemi. "Nebudeme ztrácet hlavu. Víme, že Eibar patří do okruhu osmi klubů, které musejí bojovat o záchranu. Nechceme se vzdávat vyšších ambicí, ale hlavním cílem je udržet se v Primeře. Platy a přestupové cifry stoupají, ale my se pořád držíme toho, že kvalita plus cena se musí rovnat výkonnosti. Jedním ze základů našeho úspěchu je stabilita kádru, hráči se už dobře znají," dodává Garagarza.

Amaia Gorostiza, nedávno znovuzvolená prezidentka Eibaru, přitakává: "Hráči cítí, že patří do rodiny Eibaru, kterou tvoří oni, vedení, trenéři, fanoušci... Zajímá nás nejen sportovní profil fotbalistů, ale i jejich lidská stránka, protože se musí shodovat s tím, co reprezentuje Eibar. Nehledáme hvězdy, ale hráče, jejichž výkonnost v Eibaru raketově vyskočí směrem vzhůru."

Eibar je v Primeře čtvrtým rokem. V sezóně 2014/2015 skončil 18. a zachránil se jen díky administrativnímu sestupu Elche, o rok později se už posunul na 14. místo a vloni dokonce na 10. pozici. Potvrdí vzestupnou formu i v ročníku 2017/2018?

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace