V cizině levněji než doma

Hráči racingu v přípravě (©diariomontanes.es)

Proč si jezdí Racing na soustředění do ciziny, když je v konkursu? Tak se asi ptalo nemálo příznivců klubu ze Santanderu. Jenže odpověď je překvapivě úplně jednoduchá: protože to má zadarmo. Podle informací z klubu by za takhle dlouhé soustředění v domácím prostředí zaplatili 60 000 eur. Letos se totiž Racing před cestou do Německa a Rakouska opětovně svěřil do péče firmy Football Impact. A díky přátelským zápasům se celé soustředění zaplatí.

Výpravu Racingu tvoří zhruba čtyřicet lidí. Devět dní, tak dlouho bude tým na cestách, by stálo ve Španělsku asi šedesát tisíc eur. Do téhle částky je započítano devět nocí v hotelu, přesuny v autobusu plus další různé výdaje jako jídlo na trénincích, pronájem posilovny atd. Kromě toho by nevydělalo ani euro za odehrané přípravné zápasy a kdyby chtěli Kantabrijci pozvat na utkání, která se pořádají jako oficiální představení mužstva před novou ligovou sezónou, nějakého zvučného soupeře, konečný účet by se ještě rozrostl. Tím pádem ani letos Racing na El Sardineru neodehraje před začátkem ligy žádný zápas, neboť by to vyšlo příliš draho, když se vezmou v úvahu veškeré výdaje jako zaplatit soupeře (snad s vyjímkou protivníků z nejbližšího okolí Sportingu a Athleticu) a už jen samotná skutečnost otevřít stadión rovněž není zadarmo. Je potřeba zaplatit ochranku, hostesky, zaměstnance, úklid...

Pro všechny tyhle důvody Racing již čtyři léta důvěřuje jedné firmě z Málagy, která se specializuje právě na tyto služby. Andrés Roldán a Enrique Pérez, to jsou majitelé firmy s úderným názvem Football Impact. Oba se rozhodli spojit své síly a poskytovat servis, který do té doby ve Španělsku nikdo nenabízel. V současné době mají na starosti organizaci letních soustředění osmdesáti mužstev ze sedmnácti zemí celého světa. Rusko, Holandsko, Skandinávie, Ukrajina, Srbsko, Čína, Korea, nebo Guinea. Tady všude najdete jejich spokojené klienty. Ve Španělsku na Football Impact vsadili kromě Racingu rovněž Getafe a Málaga. Dříve se k jejich zákazníkům řadili i Almería a Tenerife, kteří se ale po sestupu rozhodli necestovat. 

„Máme pro španělské týmy systém refinancování. Z toho důvodu nemají prakticky žádné finanční náklady, neboť se stoprocentně pokryjí z přípravných duelů, které odehrají. Proto nemůžeme vybírat kluby, se kterými se chceme utkat, my, nýbrž jsou to ony, které si vybírají nás, jako soupeře pro představovací zápas jejich mužstva”, vysvětluje Enrique Pérez z Rakouska, kam se přesunul, aby koordinoval pobyt verdiblancos. „Krom toho, v kterékoliv evropské lize se hodnotí velmi vysoko, když je mužstvo ze Španělska, neboť naše liga je pořád považována za nejlepší na světě”. Posláním Péreze je rychle splnit každé přání, které vysloví expedice. „Racing je ale v pohodě, nechce žádné extravagantnosti”. Plánuje lety, přesuny, hledá hotely, přípravné zápasy. Jak vidno, není žádným cucákem a podle výpovědí z let minulých jsou všichni nadmíru spokojeni.


Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace