V El Clásicu triumfoval Real Madrid, Barcelona padla až v prodloužení

Real udolal Barcelonu 3:2 a postupuje do finále španělského superpoháru

Semifinále španělského Superpoháru přineslo souboj Realu Madrid s Barcelonou. K vidění bylo celkem 5 gólů, o postupujícím rozhodlo až prodloužení. Cenný skalp úhlavního rivala si připsal favorizovaný Real, katalánského soupeře porazil 3:2. O druhém finalistovi rozhodne čtvrteční souboj Atlética Madrid s Atléticem Bilbao.

Oba týmy nastoupily v pozměněné sestavě, zápasový debut v dresu Barcelony si připsal Ferran Torres. Utkání mělo již od začátku vynikající tempo, zajímavé akce se střídaly na obou stranách. První výraznější šanci si vypracoval Real, Asensio jen těsno minul Ter-Stegenovu svatyni. Ve 12. minutě se do zajímavého úniku dostal Vinícius, jeho zakončení ale postrádalo gólové parametry. V 19. minutě opět zahrozil z brejku madridský tým, skóre však zůstalo i tentokrát neměnné.

O pár minut později se mužstvo kouče Ancelottiho již dočkalo. Real se dostal po zaváhání Busquetse do rychlého přečíslení a Vinícius poslal svůj tým do zaslouženého vedení. Po půl hodině hry poprvé zahrozila i Barcelona. Po kvalitním centru Dembeleho se k zakončení dostal De Jong, jeho hlavička však pouze otestovala pozornost gólmana Courtoise. V závěru 1. poločasu došlo na změnu skóre, tentokrát udeřila Barcelona. Dembeleho centr se snažil odkopnout Militao, ale trefil jen dotírajícího De Jonga a od něj se balón odrazil za zády bezmocného Courtoise. Oba týmy tak šly do šaten za vyrovnaného stavu.

Ani druhý poločas rozhodně nenudil. Po hezké narážečce zahrozil Pedro, jeho dalekonosná střela jen těsně minula bránu soupeře. Aktivita Barcelony pokračovala dál, vytvořila si několik dalších zajímavých příležitostí, na kýžený gól to však nestačilo. V 69. minutě naopak zahrozil madridský favorit, po hezké individuální akci nastřelil Benzema pouze tyč.

O pár minut později Real už přece jen udeřil. Benzemovu střelu sice Ter-Stegen vyrazil, na jeho následný pokus byl však už krátký. Francouzský kanonýr poslal svůj tým do důležitého vedení, postup do finále byl blízko. Barcelona však nehodlala skládat zbraně, naopak dál hýřila velkou aktivitou. V 83. minutě se dočkala kýženého vyrovnání, na 2:2 vyrovnal Fati. O postupujícím tak rozhodlo až prodloužení.

I v této fázi byl obraz hry podobný jako během celého zápasu. Barcelona dominovala, držela více míč. Ve finální fázi ji chyběla však chyběla větší kreativita. Real se spoléhal na nebezpečné průniky z protiútoků. Rozhodující moment zápasu se uskutečnil v 98. minutě. Ze smrtícího brejku se trefil Valverde. Na tento klíčový moment už Barcelona odpovědět nedokázala. Real si své těsné vedení už uhájil a postoupil do finále. O trofej si zahraje s vítězem druhého semifinále (Athletic Bilbao-Atlético Madrid).    

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace