V Málaze to trochu vře

Šejkovi už asi tolik do smíchu není (© sportyou.es)

Nejistota. Zhruba tak se dá jedním slovem shrnout stav, který po několik posledních týdnů panuje v Málaze. A motivem nemůže být nic jiného než peníze. Přesněji řečeno choulostivá situace klubové pokladny, která dostala po rázných šejkových investicích, které učinil během svého mandátu, pořádně zabrat.

Číslice, která šplhá až ke stoosmdesáti miliónům eur, přestala nabývat, poté, co vlastník, jenž sype do nového projektu finanční prostředky, dost odlehčil nohu z plynového pedálu.

Tyto nedostatky se velice brzy odrazily i na zkroušených tvářích jeho podřízených, kteří pobíhají po zeleném trávníku. Poprvé hráči se skřípěním zubů tolerovali zpoždění vyplacení procenta své mzdy a dohodnutých prémií. Ovšem absence prostředníka, funkce, kterou před svým odchodem z klubu zastával sportovní ředitel Fernando Hierro, šejka a jeho spolupracovníků, společně s ekonomickou nejistotou v zemi, mělo za následek, že skupinka několika hráčů toho začala mít plné zuby a řekla jednoduše: „a dost!“

Nejprve se zkontaktovali s hráčskou odborovou organizací AFE, aby se poradili ohledně kroků, které by se měli učinit, kdyby museli přistoupit k žalobě. O pár dní později čtyři hráči (Cazorla, Mathijsen, Van Nistelrooy, Rondón) žalobu podali. To by znamenalo, že v případě neuhrazení dlužných částek by mohla Málaga spadnout z Primera División. To by byla učiněná sporotvní katastrofa, vezmeme-li v úvahu, že se před pár měsíci klub probojoval do předkola Ligy mistrů.

Celé divadlo mělo okamžitý efekt a Málaga vydala oficiální prohlášení, v němž oznámila, že dospěla k dohodě s dotyčnými hráči, kteří tak žalobu stáhli. Prozatím je klid, ale hodně napjatý. Jedinou cestičkou z konfliktní situace je prodej hráčů, aby klub mohl uspokojit všechny oprávněné finanční nároky. Jedním z těch, kteří by mohli La Rosaledu opustit je Santi Cazorla. Ne proto že patřil mezi ty, kteří podávali žalobu. Zkrátka v tuto chvíli patří v Málaze k tomu nejzajímavějšímu a nejlákavějšímu, co její sortiment nabízí. Však kupříkladu Tottenham si na něj pěkně brousí zuby. Rovněž Venezuelan Salomon Rondón, byť jeho jméno není až tak atraktivní, by si mohl sbalit kufry. Zajímala se o něj před pár týdny Chelsea.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace