V případě odchodu Trippiera bude chtít Atletico získat Azpilicuetu

Současný hráč londýnské Chelsea je hlavním adeptem na místo v obraně Atletica, které by se uvolnilo v případě odchodu Trippiera. Anglický reprezentant se podle španělských médií v zápase proti Rayo loučil se svým působením ve španělské lize.

Atletico vědělo moc dobře, že bude muset být aktivní v zimním přestupovém okně. V létě bylo maximální úsilí vynaloženo na návrat Antoine Griezmanna zpět do Madridu. Na co tedy nebyl čas v létě, to se může dotáhnout nyní. Tým Diega Simeoneho potřebuje nutně pátého středního obránce. Vrsaljko a Kondogbia na pozici ve středu obrany dokáží zaskočit, ale jedná se jen o záplatu za zraněné hráče. Atletico se navíc potýká s ne úplně pevnou obrannou hrází. Odchod Trippiera do Newcastle (je téměř na spadnutí), tak uvrhlo Madrid do situace, kdy je příchod obránce nutností. Hledá se střední obránce, ideálně ale takový, který by byl schopen zaskočit i na pravém beku. Jedno jméno je skloňované častěji, než ostatní. César Azpilicueta, kapitán londýnské Chelsea, o kterého se zajímá také Barcelona. Hráči z Navarry končí v červnu smlouva, kterou nehodlá prodloužit a pokud se anglickému klubu nepodaří hráče umístit v zimě, v létě odejde zadarmo.

Podle španělského tisku jsou Trippierovy dny v Atleticu sečteny. Anglický obránce měl vždy úžasný vztah s fanoušky a děkoval jim po každém utkání. Po zápase s Rayo se ale Trippier rozhodl opustit hrací plochu jako úplně poslední a sám děkoval fanouškům na všech tribunách. Jednalo se o rozlučku? Podle mnohých přítomných ano. A přesto, že se jej snaží fanoušci přesvědčit, aby klub neopouštěl a neodcházel do Premier League, zdá se, že má Trippier v hlavě vše srovnané. “Je to výjimečný hráč a hodně nám i týmu dal. Chceme, aby zůstal a budeme se ho snažit přesvědčit, ale pokud ten druhý nechce, nic s tím nenaděláme,“ okomentoval rozruch okolo Trippiera trenér Atletica, Diego Siemone.

Novým klubem aglického obránce by měl být Newcastle, tým oplývající arabskými petrodolary. Po prvních náznacích možného zájmu Newcastlu se Atletico obrnilo výstupní klauzulí ve smlouvě ve výši 60 milionů eur, po dalších jednáních ovšem vyplynulo, že by se kluby mohly domluvit i na poloviční částce. Anglický klub chce celou záležitost uzavřít co nejdříve a jak naznačilo také Atletico, podle situace se zařídí a začně na trhu hledat náhradu.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace