Valdano se vrátil k pádu vrtulníku z roku 2006. Se štěstím ho přežil

Vrtulník, jehož pád Jorge Valdano přežil (© marca.es)

Sportovní svět oplakává basketbalistu Kobe Bryanta, jenž zemřel ve věku 41 let po pádu vrtulníku. Větší štěstí měl při podobné nehodě Jorge Valdano.

Také s bývalým fotbalistou Alavésu, Zaragozy a zejména Realu Madrid a argentinské reprezentace se zřítila osmimístná soukromá helikoptéra, a sice v roce 2006 v Mexiku. Se štěstím přežil jen s poraněním žeber a plic.

"Byli jsme na úrovni patnáctého patra a začali ztrácet výšku, vrtulník se točil kolem své osy. Bylo to jiné než v Kobeho případě. Vrtule narazila do koruny stromu a spadli jsme na dálnici, nejprve na kamion a pak na zem. Řekli mi to, protože já ztratil vědomí. Poslední, co si pamatuji, jsou slova kamaráda, že ztrácíme výšku a padáme. Podíval jsem se z okna a viděl, jak se vrtule zařízla do stromu. Více si už nepamatuji, dostal jsem velkou ránu," vzpomíná dnes 64letý Valdano. "Záchranu mám zamlženou, jako sen. Slyšel jsem hlas, otevřel oči a viděl jen kouř. Zase jsem je zavřel. Pamatuji si, že někdo říkal: 'To je ten fotbalista.' Probral jsem se až v nemocnici po dvou třech dnech."

"Perfektně si pamatuji chvíle před letem. Byla to podobná helikoptéra jako ta Kobeho. Pro 8 lidí. Pilota, druhého pilota a šest pasažérů. Tři místa v první řadě byla obsazena, ve druhé bylo volné jedno místo uprostřed a další u okna. Asi třicetiletému klukovi jsem řekl, ať jde, ale on odpověděl: 'Ne, vy první, pane Valdano.' Vybral jsem si místo uprostřed. On si sedl k oknu a měl tu smůlu, že právě na té straně došlo k nárazu. Ten kluk zemřel." 

"Snažím se takové věci rychle vytěsnit z paměti. Zasáhlo mě, co se stalo Kobemu, protože nikdo nečeká, že takový hrdina může zemřít. Podobné hvězdy působí nesmrtelným dojmem. Je to obrovská rána," uzavírá Valdano.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace