Valencia chce Granera

Esteban Granero (© google.com)

Valencia by ráda posílila svůj kádr záložníkem Realu Madrid Estebanem Granerem. Vedení klubu v čele s prezidentem Manuelem Llorentem dokonce hráči, který by se jim hodil po operaci kolene nedávno zraněného Sergia Canalese pro nějž předčasně skončila sezóna , předložili nabídku. Valencia s přestupem docela pospíchá, neboť ke vší smůle se vedle mladého kantabrijce zranil i v poslední době velmi dobře hrající Banega. Ten bude mimo hru až šest neděl a trenér Emery na odchovance Realu myslí kudy chodí. Jak to tak vypadá, na možné alternativy z vlastních zdrojů v podobě Pareja a Tino Costy, moc nespoléhá.

První odpověď vedení Realu byla souhlasná. Granero, i přes týden stará nesouhlasná prohlášení asistenta Karanky, nezapadá do plánů trenéra Mourinha, o čemž zřetelně vypovídají všemožné statistiky. Jeho příspěvek se v letošní sezóně omezil na ubohé dvě minuty ve vítězném zápase proti Getafe, když už bylo o výsledku rozhodnuto. Poslední slovo ale bude mít přeci jen portugalský kouč, který není nijak zvlášť nakloněn nabízení hráčů na hostování do týmů, která mají teoreticky bojovat bok po boku s jeho mančaftem. Představa vedení blancos je poslat hráče buď na hostování, nebo ho prodat s opcí na možný zpětný odkup.

Valencia toto angažmá zkoušela uskutečnit již letos v létě. Ovšem ani vedení Realu ani samotný Granero o tom nechtěli ani slyšet, neboť pořád ještě věřili možnosti, že by Esteban mohl hrát v soukolí Realu důležitou roli. Nyní je situace zcela odlišná a Granero pochopil, že zůstávat v Realu jeho fotbalovému vývoji příliš neprospívá. Celou operaci mohou urychlit i dobré vztahy mezi oběma kluby, které potvrdil i přesun Canalese na Mestallu letos v létě. Florentino Pérez a Manuel Llorente již plynně komunikují a dřívější konflikty mezi Madridem a Valencií kvůli přestupu Mijatoviče, jsou již zapomenuty. Budeme-li mluvit o konkrétních číslech, Real Madrid by za Granera rád vyinkasoval mezi deseti až dvanácti miliony eur za přestup.

Granero nepochybuje o tom, že v mužstvu přišel o místo, neboť v hierarchii jsou před ním nejen Khedira, Lass, ale dokonce i Altintop, jenž i přes operaci, kterou podstoupil během letní přípravy, odběhal víc minut na trávníku, než rodák z Madridu. Vyjmenovali jsme tyto hráče pro srovnání z toho důvodu, že Mourinho si ho zařadil jako defenzivního středopolaře, byť jeho přirozená pozice byla vždycky blíže soupeřově brance, než vlastní. Přesun Granera by se mohl uskutečnit prakticky okamžitě, neboť podle pravidel LFP může Valencia Canalese vyškrtnout ze soupisky kvůli dlouhodobému zranění a na jeho místo angažovat jinou posilu.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace