Valencia může začít ligu bez jediného Španěla v sestavě

"Španělská" Valencia Unaie Emeryho z před dvou let (© marca.es)

V jaké sestavě vyběhne Valencia k prvnímu utkání nového ligového ročníku proti Realu Madrid? To zatím neví ani Mauricio Pellegrino, ale možná v ní nebude žádný Španěl.

To kontrastuje s nedávnou minulostí, vždyť před dvěma roky nasadil Unai Emery proti stejnému soupeři jedenáctku, v níž bylo hned devět zástupců domácí kopané a pouze dva cizinci - Banega a Maduro. Kabina Netopýrů však prošla velkou obměnou. Důvody jsou zejména ekonomické, největší španělské hvězdy odešly a klub loví nové tváře po celé Evropě.

A zatímco před několika lety byla španělská stopa ve Valencii špičková a národní mužstvo zásobovala rekordním počtem sedmi jmen, o víkendu se může stát, že na Bernabéu vyběhne jedenáctka složená ze sta procent z cizinců. Vše závisí na zdravotním stavu dvojice Roberto Soldado a Adil Rami.

Mezi třemi tyčemi bude Diego Alves, jenž vyhrál souboj s Guaitou i díky tomu, že jeho konkurenta trápí zranění. Na kraje obrany se postaví Portugalec João Pereira, letní posila, a Francouz Jérémy Mathieu. Adil Rami a Ricardo Costa, ten s kapitánskou páskou, vytvoří stoperskou dvojici. K jejímu narušení by Pellegrina mohl donutit pouze případ, kdy by se zhoršil stav Francouzova kolena. Pak by přišla řada na Španěla Víctora Ruize.

V záloze dostane důvěru nová tvář Argentince Fernanda Gaga, jenž by měl ulehčit defenzivním povinnostem krajana Tina Costy. Mexičan Guardado a Alžířan Feghouli budou působit na krajích.

Polovina útočné dvojice má jméno Jonas, druhá závisí na Soldadovi. Pokud by nebylo číslo devět fit, je tu Argentinec Piatti.

Bude v základní sestavě Valencie alespoň jeden Španěl, nebo dojde ke zřídkakdy viděné situaci a Pellegrino vsadí na jedenáct cizinců? Směr, jaký Valencia nabírá, je patrný i z poslední změny v kádru. Aritz Aduriz, Španěl, odešel do Athleticu a nahradit ho má Nelson Valdez, jehož rodištěm je Paraguay...

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace