Valencia se po prohře ve Veltins-Areně loučí s Ligou mistrů

Schalke bylo nad síly Valencie (© as.com)

Pouť Valencie letošní Ligou mistrů skončila, Netopýři podlehli v osmifinálové odvetě na půdě Schalke 1-3, což v kombinaci s remízou z prvního utkání znamená rozlučku s milionářskou soutěží.

Svěřenci Unaie Emeryho přitom vstoupili do zápasu na německé půdě dobře, už po osmi minutách mohli jít do vedení, nečekaný signál po rohovém kopu přihrál šanci Mathieuovi, jehož rána prolétla těsně mimo. Domácí odpověděli po čtvrthodině hlavičkou Gavranoviće, která však mířila přesně do náruče Guaity.

O chvíli později míč do sítě zapadl, a sice do té za zády Neuera. Mehmet Topal si pohrál s obráncem, poslal před branku prudký centr, který usměrnil mezi tři tyče hlavičkující Ricardo Costa. Raúl stejnou částí těla dvě minuty na to poslal balón vedle.

Pět minut před koncem prvního poločasu přišlo vyrovnání, zasloužil se o něj perfektně zahraným přímým kopem Farfán, Guaita míč sice tečoval, ale ne dostatečně.

Druhé dějství bylo zajímavější. V 52. minutě Guaita pouze vyboxoval míč k Farfánovi, jehož následnou střelu gólman Valencie ještě vyrazil, na dorážku Gavranoviće, která před přechodem lajny orazítkovala obě tyče, už však dosáhnout nemohl.

Netopýři mohli postupovou remízovat vybojovat, jenž to by Aritz Aduriz musel uspět alespoň v jedné ze svých tutovek. Nejprve pálil mimo, aby později ztroskotal se svým nájezdem po skvělém pasu Joaquína na skvělém zákroku Neuera. A když Tino Costa špatně zpracoval míč v dobré příležitosti, přišly v závěru už pouze šance Schalke.

Gavranović dvakrát orazítkoval brankovou konstrukci. Nejprve z úhlu za pomoci Guaitova zákroku tyč, v nastaveném čase pak vyřešil situaci tří na jednoho nečekanou střelou z 35 metrů, kterou zastavilo břevno. Další atak do otevřené obrany Valencie už potrestal Farfán a definitivně tak určil, že postupujícím je Schalke.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace