Valverde a Militao nechtěli proti City na penaltu, prozradil Ancelotti

Velverde v utkání Realu Madrid a Manchesteru City

Davide Ancelotti, asistent Carla Ancelottiho na lavičce Realu Madrid, prozradil, důvody, které vedly ke zcela nečekané soupisce pokutových střelců v penaltovém rozstřelu Bílého Baletu s Manchesterem City. Seznam nabídl očekávaná jména Modriče s Bellinghamem, ale dále to již byly změny na poslední chvíli, když se Valverde a Militao odmítli do loterie pokutových kopů zapojit.

Ve vypjatém zápase Ligy mistrů, který dospěl až k penaltám, se z postupu nakonec radoval Real Madrid, který i s několika nepříliš tradičními střelci dokázal zvítězit nad úřadujícím mistrem, Manchesterem City.

Seznam pokutových střelců zahrnoval tradiční exekutory, Luku Modriče, který byl jediným neúspěšným hráčem na straně Realu, a Jude Bellinghama, dále obránce Vazqueze, Nacha a Antonia Rudigera. Davide Ancelotti, asistent trenéra a otce Carla Ancelottiho, prozradil, že konečné rozhodnutí o soupisce padlo jen pár vteřin před zahájením pokutových kopů.

Měl jsem v hlavě pět jmen. Jude Bellingham je dobrý střelec, stejně jako Lucas Vazquez, Luka Modrič chodí na penalty pravidelně, Nacho je zkušený a se silným charakterem a Rudiger má pevné nervy. Napsal jsem si několik jmen a ukázal je Carlovi, udělali jsme pár drobných úprav a dopadlo to skvěle,“ prozradil Davide Ancelotti, který ze sestavy vyškrtnul některé očekávané střelce.

Eder Militao mi řekl, že nechce nastoupit, protože ho Ederson příliš dobře zná. Valverde zase říkal, že je velmi unavený. Měl být posledním střídajícím hráčem, ale naskočil místo něj do hry Rudiger,“ nechal nahlédnout Davide Ancelotti do zákulisí taktické přípravy týmu na pokutové kopy a dokázal, že i malé drobnosti mohou rozhodnout velké zápasy.

Slova svého syna na tiskové konferenci potvrdil i Carlo Ancelotti. „Už před odjezdem do Anglie jsme si udělali několik testů na pokutové kopy. Nejdůležitější je v tu chvíli emocionální aspekt. Hráč musí být připravený a chladný. Měl jsem potíže s tím, koho vybrat. Proti City jsme měli vybráno více než pět hráčů, kteří mohli kopat. Na konci prodloužení jsme se hráčů zeptali, jak na tom jsou a co máme dělat. Pouze Valverde s Militaem odmítli kopat, ale i tak nám byli hodně nápomocni.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace