Van der Wiel je pasé

Van der Wiel (© showbiznewz.nl)

Od druhého ledna, což je přesně za měsíc se budou moci oficiálně formalizovat kontrakty pro nadcházející sezónu. Valencia nechce příliš dlouho otálet a budoucí posilu do obrany chce mít zajištěnu co nejdříve. Jestliže loni byl prvním na pořadu post stopera (Rami), letos mají netopýři největší zájem o pravého obránce, neboť na této pozici má Valencia dva hráče jimž v létě končí smlouva (Miguel a Bruno) a jejich šance na prodloužení smluvního závazku jsou malé, spíše by se dalo říci nulové.

Je tudíž potřeba najít nového parťáka pro Barragána. A Braulio Vázquez, technický sekretář klubu z Mestally, na tomto úkolu bez ustání pracuje. Na seznamu kandidátů pro zvolený post figuruje, přesněji řečeno figuroval, na prvním místě Van der Wiel. Holandský zadák Ajaxu Amsterdam vedení Valencie okouzlil nejvíc. Jenže problém u tohoto holandského reprezentanta, kterému bude čtyřiadvacet let je samozřejmě cena. Byť spoluhráč Madura z národního týmu projevil snahu domluvit se s klubem z Mestally, finanční požadavky jeho současného klubu Ajaxu, který si ho smluvně pojistil až do roku 2013, tuto variantu zametl, alespoň dočasně, pod koberec.

Včera Maduro, záložník blanquinegros, pohovořil o tomto mladém a nadějném bekovi, kterého zná výborně nejen po stránce sportovní, ale i soukromé. „Vím, že se Van der Wielovi Valencie líbí. Když jsme na reprezentačních srazech, povídáme si o velkých klubech a já mu říkám, že Valencia je taky velký klub, skvělý tým v pěkném městě. Myslím, že Van der Wile by rád přišel“, prohlásil  pro rozhlasovou stanici COPE Valencia. O čem už ale Maduro nemluvil byl balík peněz, který chce Ajax na trhu za Van der Wiela získat. Mělo by se jednat o deset milionů eur. Částka pro Valencii zapovězená, jíž se dokázala přiblížit jen v případě Kevina Gameira.

Braulio má v záloze dalších několik jmen, ovšem jen pár z nich splňuje požadavky realizačního týmu a tomu, co mužstvo opravdu potřebuje. Valencia totiž hledá beka, který by hned od první chvíle plnil roli jedničky na svém postu a dokázal se bleskurychle adaptovat na náročné požadavky. Barragán, další pravý obránce týmu, přeci jen ještě neukázal co v něm je. Za těchto okolností se stává nejfrekventovanějším jménem, které koluje v kancelářích klubu Brazilec Nei. V úterý mu bude šestadvacet a v prosinci 2012 mu končí v Internacionalu Porto Alegre smlouva. Valencie uvádí, že je levnější než Van der Wiel. Braulio ho na vlastní oči viděl ve třech případech a má dobré zprávy o fotbalistově výkonnosti. 

Poněkolikáté se v agendě klubu objevuje i César Azpilicueta. Obránce Olympique Marseille by se vedení asi zamlouval přeci jen o trochu víc, už jen z toho důvodu, že je Španěl a Primera División zná ze svého působení v Osasuně. Navíc je mu dvaadvacet. Jenže Azpilicueta se ve francouzském klubu rozehrál a tudíž vzrostla i jeho cena. A Olympique asi stěží nechá odejít hráče, jenž má smlouvu do roku 2015 pod cenou, když ho z Pamplony vykoupil za šest milionů eur. 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace