Van Gaal se opřel do Messiho: Měl by se přizpůsobit týmu, ne opačně

Louis van Gaal (© marca.es)

Bývalý trenér Barcelony Louis van Gaal se ostře pustil do Lionela Messiho. Argentinská hvězda se podle něj musí přizpůsobit týmu, ne naopak.

Nedostatečná Messiho týmovost je jedním z důvodů, proč Barcelona čeká na triumf v Lize mistrů od roku 2015, myslí si Van Gaal: "Podívejte se na Barcelonu. Kolikrát vyhrála Ligu mistrů s hráčem, o kterém se říká, že je nejlepší na světě? To samé s Neymarem a PSG. Oba se mi líbí jako individuální hráči, ale ne jako týmoví. Myslím, že v kolektivních sportech není nic důležitějšího než týmový hráč."

"Messi by se měl sám sebe zeptat, jak je možné, že je tak dlouho bez Ligy mistrů. Messi má úchvatné statistiky, ale proč nevyhrál pět let Ligu mistrů? Proč? Jako kapitán se musí ptát, proč se mužstvu v Evropě nedaří. Barcelona má skvělý tým. Nemůžete říct, že Rakitić je špatný. Nebo Coutinho či Alba, Ter Stegen nebo Arthur. Myslím, že Messi je také zoodpovědný za to, co se Barceloně v Evropě děje," pokračuje 67letý Van Gaal.

"Barcelona má 30členný kádr a myslím, že Messi by se měl přizpůsobit týmu, ne naopak. Guardiola dokázal Messiho využít ve prospěch týmu, nenechal ho hrát jeho způsobem. Messi se přizpůsobil Guardiolově taktice, ne opačně. A to je ten rozdíl. Další trenéři se přizpůsobili Messimu místo toho, aby bránili týmového ducha."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace