Van Gol postrádá Baptistu

Ruud Van Nistelrooy (©as.com)

Van Nistelrooyovi chybí Baptista. Do nedělního souboje Málagy v Seville nenastoupil od začátku ani Sebastián Fernández ani jiný záložník, který by se pohyboval mezi liniemi a přispěl tak k lepšímu držení balónu hostující ekipy. Nastoupil Rondón. První neznámá v úvodní jedenáctce, kdo doprovodí hvězdného Ruuda Van Nistelrooye, poté, co v týdnu vyšla najevo Baptistova absence z důvodu otoku na jeho lýtku, tak byla odhalena. Nakonec tedy účast těchto dvou klasických hrotů měla zajistit jejich vzájemné doplňování, ačkoliv se původně nepředpokládalo, že by toho vedle sebe měli mnoho odehrát.

Přestože Rondón odehrál letos v létě Copu Américu a do přípravy Málagy se zapojil jako poslední, stihl se ukázat v posledních třech přípravných duelech a na trávníku se s holandským snajperem prakticky nepotkal. Přesně vyčísleno, bylo to nicotných pět minut ve finále Trofeo Carranza. Chvíli nato, co na hřiště přišel Van Nistelrooy ve druhé půli jako střídající hráč, odešel zpocený venezuelský forvard do kabin.

V neděli večer se Rondón s Van Nistelrooyem chvílemi pohybovali až příliš daleko od svých spoluhráčů a když Sevilla zaútočila a Málaga se stahovala dozadu, tahle vzdálenost ještě vzrostla. Navíc ani jeden nedokázal vytvářet prostory a téměř všechny souboje vyhrávala sevillská obrana. Cáceres, Spahic, Escudé a Fernando Navarro byli povětšinou shluklí u osy hřiště a do úzkých se dostali snad jen po akci Joaquína, na jehož centr Rondón těsně nedosáhl a Van Nistelrooy, již v ofsajdu, stejně nedokázal usměrnit míč do sítě. To bylo asi to nejzajímavější, co tahle útočná dvojice Málagy předvedla během špatného prvního poločasu. Jasný důkaz toho, že tihle dva si spolu zrovna nesedli. 

Nicméně to byl Rondón, jenž předvedl alespoň trošku pohybu, když si sbíhal k postranní lajně. Van Nistelrooy? Pouhý stín toho, co předvedl v letní přípravě, kdy průměrně každý zápas dával branku a ukázal pořádný hlad při svých útočných výpadech. Legendární kanonýr PSV Eindhoven, Realu Madrid, Manchesteru United či Hamburgu se pohyboval na ploše hodně okleštěné a nedostalo se k němu ani příliš přihrávek od jeho dvorních dodavatelů.

O přestávce se Pellegrini rozodl vyměnit Rondóna za Sebastiána Fernándeze. Možná tuto variantu měl v hlavě již před začátkem střetnutí, nebo jednoduše viděl díru, která zívala mezi útokem a středem pole. Jenže bohužel ani tahle změna Málaze příliš nepomohla, nebereme-li v potaz zesílení dominance na zeleném pažitu stadiónu Sánchez Pizjuán. Van Nistelrooy nadále nenacházel porozumění u svého útočného partnera. Nervión opouštěl prakticky bez gólových šancí o kterých by pak na naducaném polštáři mohl popřemýšlet. Zatímco Seba se dokodrcal ke dvěma průnikům a v zápasových statistikách má u svého jména hubenou dietní nulu. Náhoda, nebo ne, hvězda Málagy nezářila tolik, jako v zápasech, kdy měl po boku Julia Baptistu. Prostě mu chybí.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace