Ve dvanácti mu hrozil konec s fotbalem kvůli cukrovce, nyní by Nacho rád strávil celou kariéru v Realu Madrid

Nacho Fernández (© as.com)

Nacho Fernández by se v Realu Madrid měl brzy dočkat odměny za spolehlivé výkony v podobě nové smlouvy.

"Jednání ještě probíhají, ale v podstatě je vše hotové, nebude žádný problém," uvedl 28letý Nacho. Současný kontrakt skončí v roce 2020, podpis jeho prodloužení by znamenal, že by mohl na Bernabéu dohrát kariéru: "Ukončit kariéru v Realu Madrid, to by bylo úžasné. Mám dlouhou smlouvu a chci jí dodržet. Ale ve fotbale se může stát cokoliv. Měl jsem dva sny - hrát za Real Madrid a za národní tým. Oba se mi splnily."

Nacho zatím jiný klub nepoznal, v roce 2016 ale neměl daleko k odchodu. "Když nehrajete pravidelně, tak se v horké hlavě můžou zrodit podobné myšlenky, ale mým cílem vždy bylo zůstat v Realu Madrid. Odejít by bylo snadné řešení. Naštěstí mi v klubu řekli, že mi důvěřují. Když se ohlédnu, tak si myslím, že jsem udělal správné rozhodnutí. Na své kariéře bych nic neměnil. Začínal jsem jako záložník, kdybych na té pozici zůstal, nejspíš by mě po dvou letech sami vyhodili."

Nachovi přitom ve 12 letech hrozilo, že bude muset s fotbalem skončit kvůli zjištěné cukrovce. "Byl jsem v Realu Madrid druhým rokem, bylo to kruté. Šel jsem do nemonice a viděl mě doktor, který mě vidět neměl. Sdělil mi, že musím s fotbalem skončit. Byl to pro mě strašný víkend. Za tři dny mi doktor Ramírez řekl pravý opak - že má kariéra určitě může pokračovat."

"Když máte cukrovku, je fyzická aktivita velmi důležitá. Nemám žádná omezení. Musím být opatrný s některými jídly, ale mohu jíst všechno. Naštěstí to mám pod kontrolou. Udělá to z vás zodpovědnějšího člověka a více se hlídáte."

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace