Ve stopách Bayernu

Míchel (© elmundo.es)

Ať se obětním beránkem, na němž si Real Madrid spraví chuť po zkažené středeční večeři, stane někdo jiný. Míchel, trenér Sevilly je stoprocentně přesvědčený, že jeho svěřenci mají dostatečný potenciál na to, aby podruhé v tomto týdnu rozesmutnili fotbalový chrám San Bernabéu. A mohl by k tomu posloužit obrázek, který na madridském pažitu zanechal bavorský soubor vedený mistrem Juppem Heynckesem. Bayern má představovat jakýsi mustr, který naznačuje cestu, jíž se vydat za úspěšným výsledkem. Míchel byl nicméně hodně diplomatický, když musel odpovědět na dotaz, jakým způsobem prožíval vyřazení svého exklubu. „Samozřejmě jsem se díval a chtěl jsem, aby postoupili, protože si vždycky přeji, aby postoupily španělské týmy v evropských pohárech, ale ne kvůli své minulosti.“ Ovšem veškeré jeho myšlenky jsou aktuálně zaměstnány tím, jak uspět v náročné nedělní zkoušce.

Chce triumfovat, přes všechny faktory, které mluví proti mužstvu, jemuž ze střídačky velí. Míchel netuší, co s Realem udělá středeční zklamání z vyřazení. „Už víme, co představuje Bernabéu, někteří vám tvrdí, že budou nalomení, jiní si zas myslí, že budou namotivovaní, jenže pořád je to Real Madrid, to je třeba respektovat a pochopit. Při dobré konstelaci můžeme být jako Málaga, Sporting, nebo právě Bayern, kluby, které na Bernabéu dělaly problémy“, vysvětlil. Ani jeden z nich sice nevyhrál, ale pro Málagu byla remíza prakticky výhra a výsledek německého týmu je dostatečně znám všem fotbalovým fanouškům. 

Madridský lodivod zopakoval, že fotbal, jenž praktikuje Bayern, je vzoreček, pomocí nějž by měli „vyřešit“ Mourinhovy boys. „Celou taktiku postavím s cílem získat tři body. Nebudeme čekat, jestli se Real zmýlí, protože normálně tomu tak není. Ve středu večer jsme dostali lekci jak se pokusit porazit Real. Bayern dominoval hře, držení míče...To je cesta. Bayern má velmi dobré fotbalisty, ale my máme rovněž zajímavé hráče“.

Vedle jistých rozdílů mezi Bayernem a Sevillou, andaluzký tým nastoupí v neděli v pravé poledne oslaben absencí důležitých hráčů. Ani to ale Míchela nijak zvlášť netrápí. „Příjemný překvapením, hodně příjemným překvapením, je Spahic, který se vrací“. Do základní sestavy po tak dlouhé době bez fotbalu a záhadných zdravotních potížích? „Ano, ano, je připraven nastoupit“. „Myslím, že i Palop, když ho budeme potřebovat, také může nastoupit a potom tu máme samozřejmě dvě citelné ztráty (Manu del Moral, Medel), ale kvůli tomu máme kádr, kde jsou fotbalisti skvělé úrovně“. Největším otazníkem je, kdo nahradí chilského specialistu. „Je to situace, kterou už jsme během mého působení u týmu několikrát zažili. Pokaždé máte jasnou ideu, jak nahradit určité hráče. A máme ji i v tomto případě“. Trenér Sevilly na této pozici v týdnu zkoušel Deivida: „Proti Levante hrál velmi dobře a je hodně univerzální, takže může hrát i před stoperskou dvojicí, je to jedna z možností, byť tu jsou i další hráči, kteří na tomto místě mohou naskočit“.

Míchel rovněž ujistil, že derby s Betisem nic neovlivní: „Nerad šetřím hráče. Vím o velké důležitosti, kterou tenhle zápas má, ale také o potřebách tohoto mužstva, které potřebuje body za každou cenu. Je nezbytné sbírat body. Ve hře jich je dvanáct a je mi jedno proti komu je získáme. První na řadě je Real Madrid a musíme zkusit získat body tam. Myslím, že Sevilla je již tak velký klub, že se těmito otázkami nemůže zabývat. Musíme se zaobírat otázkami, co nás dovedlo až sem a muset vyhrávat utkání za každou cenu“. Nehledě na to si stejně nemyslí, že by„sevillistas“ už  mysleli na další zápas, jenž přijde po Realu. „Jestliže vyhrajeme derby a potom neuhrajeme nic, nikam to nepovede“, vysvětlil. Nakonec okomentoval své vyhlídky na prodloužení smlouvy. „Můžeme se dostat do Ligy mistrů, Evropské ligy, ale když nebudou s trenérem spokojeni...Ale může se také stát i opak“.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace