Vedení Realu Madrid krotí výroky Ancelottiho a zaručuje účast na MS klubů

Carlo Ancelotti

Pondělní výrok Carla Ancelottiho o tom, že se Real Madrid pod jeho vedením nezúčastní Mistrovství světa klubů, vzbudil obří ohlas. Mnoho fanoušků postoj italského trenéra chápe, většina fotbalového světa si ale nedokáže turnaj bez účasti Realu představit. Proto bylo oficiální stanovisko klubu velmi uklidňující: Real Madrid se nového formátu Mistrovství světa klubů v příští sezóně zúčastní.

Carlo Ancelotti šokoval fotbalovou veřejnost poté, co italský deník Il giornale uveřejnil s italským manažer v pondělí rozhovor. Trenér Realu Madrid ve svém domě v Montaně odpovídal na novinářské dotazy a mimojiné měl zhodnotit uplynulou sezónu, čemuž se ale bránil. „Madrid je výjimečný klub. AC Milán bude v mém srdci navždy, hrál jsem zde i trénoval, je velkou součástí mého profesního života. Real je ale Real, co může být lepšího,“ uvedl Carlo Ancelotti rozhovor, který ale záhy degradoval, když došlo na otázku Mistrovství světa klubů.

Italský trenér potvrdil, že mezi Realem Madrid a FIFA nepanují vřelé vztahy. Ty jsou na bodu mrazu od chvíle, kdy byl Bílý balet jedním z tahounů projektu Superligy. „Nadcházejícího Mistrovství světa klubů se nezúčastníme. Jeden zápas Madridu má hodnota 20 milionů eur a FIFA nám chce tuto částku dát za celý turnaj. My a s námi další kluby pozvánku na turnaj odmítneme,“ odjistil bombu Carlo Ancelotti.

Jeho slova ale velmi rychle popřelo vedení Bílého baletu, které trenéra s jeho názorem hodilo přes palubu. „Real Madrid C.F. sděluje, že v žádném případě nikdy nebyla zpochybněna jeho účast na novém Mistrovství světa klubů, které Fifa uspořádá v příští sezóně. Proto náš klub bude hrát podle plánu v této soutěži, do které nastoupíme s hrdostí a maximálním nadšením, abychom milionům našich fanoušků po celém světě znovu splnili sen o novém titulu,“ uvedl v tiskové zprávě Real Madrid.

Za svůj výrok se posléze omluvil i sám Carlo Ancelotti, jenž naznačil, že jeho slova nebyla správně pochopena. „V mém rozhovoru pro Il giornale nebyla má slova o Mistrovství světa klubů FIFA interpretována tak, jak jsem zamýšlel. Nic nemůže být vzdálenější mému zájmu než odmítnutí účasti hrát na turnaji, který by podle mého názoru mohl být skvělou příležitostí, jak s Realem Madrid pokračovat v boji o velké tituly,“ vysvětlil na twitteru italský trenér.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace