Vela a Mariga jsou blízko

Carlos Vela (©guardian.co.uk)

Real Sociedad neustále pracuje na příchodu prvních letošních opravdových posil pro nadcházející sezónu. Jenže prozatím není nic uzavřené. Jak Keňan McDonald Mariga, středopolař Interu Milán, tak i Carlos Vela, mexický útočník jenž patří londýnskému Arsenalu, jsou už klubu z Gipuzkoy hodně blízko.

Mnohem blíž než tomu bylo v posledních dnech. Jenže zatím nikdo nemůže stoprocentně prohlásit, že do příštího ligového ročníku nastoupí v modrobíle pruhovaném dresu txuri urdin. 

Konečné řešení se pozdrží nejméně do úterka, nebo středy. To už snad bude možné zjistit, jak jednání o nových mužích do sestavy dopadla. Ve vedení Realu však chtějí zachovat klidnou hlavu. Nebo lépe řečeno tolik se na příchod lákavých jmen neupínat, aby zklamání nebylo tak velké a okamžitě se vrhnout na další proklepnuté varianty, které by zapadly do kádru pro sezónu 2011-12. Ať už na soupisku přibydou jména Marigy, Vely, nebo někoho jiného, stěží zasáhnou hned do prvního ligového duelu.

Jestliže by se Mariga s Velou připojili k týmu v polovině nadcházejícího týdne, bude mít kouč Montanier několik dní na jejich zapracování do sestavy a snad by mohli tvořit součást nominace k prvnímu ligovému duelu proti Atléticu Madrid, které se bude hrát v pondělí 22.srpna, samozřejmě jen v případě, že celé kolo nebude kvůli stávce zrušeno.

V případě, že by se obě operace uzavřely za podmínek, které se aktuálně projednávají, přišli by oba fotbalisti na Anoetu v podobě hostování na jednu sezónu. Teď už záleží na dalších jednáních, jestli by se u někoho dokázalo zařadit do kontraktu opci na přestup. Jenže dá se předpokládat, že v kladném případě by ona částka byla, na poměry Realu Sociedad, nedosažitalná.

Klub z Donostie je připraven i na to, že jednání s těmito hráči, respektive jejich kluby, nemusí dopadnout k všeobecné spokojenosti. A tak v záloze je připraven ruský ofenzivní záložník Alan Galatov. Dvacetiletý mladík, který hraje za Lokomotiv Moskva. Je to levák, ovšem nedělá mu problém jakákoliv pozice ve středu hřiště. Někteří ho srovnávají s Karpinem, když byl ve stejném věku jako Galatov, byť jeho preferovaná noha byla pravačka. 

Jak to nakonec dopadne? Dočkají se příznivci txuri-urdin konečně avizované posily zvučného jména, nebo vše zůstane jen u pokusu, jako v případech Sissoka a Muntariho?

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace