Venta to doklepe do fotbalového důchodu v Anglii

Javi Venta (© brentfordfc.co.uk)

Španělští fotbalisté jsou na britských ostrovech v módě. Jakmile někdo výkonostně vystřelí, hned balí kufry a vyráží za kanál La Manche do Premier League, aby si polepšil nejen fotbalově, ale i finančně. Nicméně existuje i jiná skupinka cestovatelů. Zralí profesionáové, kteří už dávno překonali třicítku a podobnou dobrodružnou výpravu podnikli za účelem doklepat to pod vlhkým anglickým podnebím do fotbalové penze.

Fernando Hierro s Ivanem Campem v Boltonu, Fernando ve Wolverhamptonu, Iñigo Idiákez v Derby County, Albert Ferrer v Chelsea, nebo César v Tottenhamu, to jsou jen někteří z pionýrů tohoto vybraného veteránského klubu. K rozšíření řad zajímavé společnosti přispěl v minulé sezóně Brighton, jenž angažoval Davida Lópeze (Athletic, Osasuna), Bruna (Almería, Valencia) a Vicente Rodrígueze (Valencia). A k nim přibyl nově i další vysloužilec španělských trávníků Javi Venta.

Fotbalový veterán původem z Asturie, jenž v létě sfoukne na svém narozeninovém dortu 38 svíček, posílí klub z Brentfordu, jenž působí v League One – třetí nejvyšší soutěži, kam zamířil na testy i plzeňský Martin Fillo. Příští sezónu tak bude brázdit pravou lajnu na stadionu Grifin Park. Prokope se tak do fotbalového důchodu, poté, co si jej budou pamatovat fanoušci zejména v Oviedu, Marinu de Luanco, Torrelaveze, Ondě, Ferrolu, Tenerife, Levante a Villarrealu kde počas své dráhy působil. V roce 2006 se dokonce dostal do širší nominace Luise Aragonése pro světový šampionát v Německu.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace