Věříme si, tvrdí před finále LM Karim Benzema

Karim Benzema

Francouzský útočník zažívá nejlepší sezónu své dosavadní kariéry a před sebou má její vrchol, finále Ligy mistrů. V něm Real Madrid vyzve Liverpool a Benzema potvrzuje, že je jeho tým připraven a na soupeře si věří.

Karim Benzema v tomto týdnu obdržel individuální ocenění pro hráče sezóny, vyhlašované pivařským gigantem Mahou. Útočník Realu Madrid ho ovšem věnoval svým spoluhráčům. „Jsem velice hrdý, že se mi podařilo zvítězit, ale je to především zásluha mých spoluhráčů. Byla to pro mě velmi dobrá sezóna, co se týče gólů, asistencí, her, vítězství a trofejí. Jsem nesmírně šťastný,“ dodal Benzema.

Individuální ocenění si vysloužil, když ve 45 utkáních sezóny nastřílel 44 branek. Číslo ovšem nemusí být konečné. Real Madrid má před sebou poslední utkání sezóny, to nejdůležitější. Finále Ligy mistrů. „Klíčem k úsěchu proti Liverpoolu je jít do zápasu s cílem vyhrát,“ ujistil Benzema fanoušky o útočných choutkách Bílého baletu. „Je to finále proti velmi silnému týmu, ale my si věříme, protože jsme také silní. Musíme se soustředit na naši roli a na to, co musíme předvést. Na zápas si hodně věříme a hodláme to dokázat na hřišti.

Srovnání s finálovým utkáním před čtyřmi lety se Karim Benzema nevyhýbal. „Moc se toho nezměnilo. Liverpool má dobrého trenéra, ale my se musíme zaměřit na naši hru. Odehráli jsme utkání proti PSG, Chelsea a City, kteří byli favorité. Do Paříže ale jedeme velmi sebevědomě. Může se stát mnoho věcí, bude na nás vyvíjen tlak. Budeme se držet vzadu a hrát na protiútoky nebo pracovat postupně s míčem podle toho, co na nás Liverpool zkusí,“ dodal Karim Benzema před sobotním útokem na čtrnácté vítězství Realu Madrid v Lize mistrů.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace