Většina fotbalistů žije v bublině. I já občas příliš pil, přiznal Filipe

Filipe Luís (© elmundo.es)

Filipe Luís poskytl deníku El Mundo velmi zajímavý rozhovor, v němž promluvil o životě profesionálního fotbalisty. Obránce Atlética se neschovával za obvyklé fráze a přiznal, že i on sám v určitý čas příliš podlehl slávě.

"Osmdesát procent fotbalistů žije v bublině, o tom není pochyb. Hlavně ti mladí, kteří se chtějí hned podobat svým idolům. Myslí si, že když půjdou se značkovou kabelou podpaží, budou mít boty za 400 eur a osm tetování, hned budou za hvězdy a získají si respekt. Nežijí v reálném světě. Klasický případ je, že jakmile se fotbalista dostane nahoru, koupí si za první výplatu drahé auto," uvedl Filipe a prozradil, co udělal s prvním platem on sám. "Koupil jsem si za něj auto. (směje se) Stálo více, než jsem bral, takže jsem si musel ještě půjčit od otce. Časem pochopíte, že musíte myslet i na život po kariéře, ale ze začátku jsme všichni stejní. Také jsem měl období, kdy jsem často trávil noci mimo domov a příliš pil. Otec mě naštěstí nasměroval na správnou cestu."

Dvaatřicetiletý Brazilec také prozradil, jaký je život špičkového fotbalisty: "Není ničím extravagantní. Musím odpočívat, protože už mi není dvacet, vyzvednu děti ze školy, pak si s nimi hraji, dokud neusnou, což je kolem deváté. Pak už mi zbývá jen pár hodin na film nebo seriál, občas večeři v restauraci. Není to žádný život rockové hvězdy. Pokud chcete zůstat na špici i v mém věku, nemůžete už tak často chodit ven. Je to už spíše rutina. Žít a dýchat fotbal. Stále mě baví, rád chodím na tréninky a setkávám se s lidmi z klubu. Mám velké štěstí, protože pracuji v uvozovkách málo. Sice pod velkým tlakem, ale málo hodin a jsem za to dobře placený. A když se podívám kolem na životy ostatních, tak to nejmenší, co musím udělat, je brát fotbal vážně. Neměnil bych zaměstnání za nic na světě."

Filipe dále řekl, že má pro sportovce netradiční zálibu - vědu: "Vědcem bych asi být nemohl, protože umím jen složit Rubikovu kostku, a to jen díky tomu, že mi na to někdo šikovnější prozradil trik. (směje se) Ale věda mě fascinuje, je to vedle filmů moje velká vášeň. Fascinují mě astrofyzici, kteří dokáží odpovědět na každou otázku, přičemž odpověď zároveň vyvolá dalších deset otázek. Když si uvědomíte, že jsme jen tečkou ve vesmíru, vrátí vás to na zem."

Na závěr se opora Los Colchoneros vrátila k přestupu do Chelsea, odkud se po jediném roce Filipe vrátil zpět do hlavního města Španělska: "Jsme normální zaměstnanci, kteří řeší mnoho otázek předtím, než změní místo. Já udělal chybu, což jsem pochopil nedlouho po příchodu do Londýna, ale měl jsem své důvody - zkusit si jinou ligu, život v jiné zemi a odlišnou kulturu. Vybíral jsem mezi Bayernem a Chelsea, plat jsem bral stejný, jaký mi nabízelo Atlético. To je můj případ, ale jsou fotbalisté, kteří odejdou kvůli penězům. Na tom není nic špatného, je to pochopitelné."

"S Atléticem jsem byl v kontaktu, chtělo mě zpátky, jenže problém byl, že na mé pozici tam tehdy hrál můj dobrý kamarád Siqueira. A nechtěl jsem, abych přišel a on kvůli mě odešel. Ale řekl mi, že bude jedině rád, pokud přijdu."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace