Víctor Valdés si vylepšil rekord, hrdinou večera byl ale Javi Varas

Javi Varas (© marca.es)

Brankáři byli hlavními postavami včerejšího utkání mezi Barcelonou a Sevillou, které na Nou Campu skončilo bez branek.

Víctor Valdés si další vychytanou nulou vylepšil osobní maximum, pokud jde o neprůstřelnost. Jednička Katalánců neinkasovala v soutěžních utkáních už 607 minut, čímž vylepšila svůj rekord, který se dosud držel na hranici 577 minut.

Devětadvacetiletého gólmana naposledy překonal na Mestalle Pablo Hernández, od té doby Víctor Valdés společně s dobře fungující obranou vymazali ofenzivní složku Atlética, Sportingu, Racingu a Sevilly v lize a BATE Borisov a Viktorie Plzeň v Lize mistrů. 

Hvězdou sobotního utkání se ale stal Valdésův protějšek Javi Varas. Zejména jeho zásluhou dosáhla Sevilla na překvapivý bod, neboť nástupce Andrése Palopa předvedl několik fantastických zákroků, ve čtvrté minutě nastaveného času navíc zneškodnil pokutový kop Lionela Messiho.

"Věděli jsme, že k úspěchu na Nou Campu je potřeba se protrpět a hodně běhat. Podali jsme skvělý výkon. Remíza je dobrým výsledkem, protože je supertěžké ji tady uhrát. Není to jenom moje zásluha, každý z týmu pracoval na jedničku. A pokutový kop? Věděl jsem, kam ho Messi kopne, před zápasem jsem se na tuto možnost připravoval," prohlásil Javi Varas.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace