Víctor Valdés vysvětlil důvody, proč chce opustit Barcelonu

Víctor Valdés (© sport.es)

Víctor Valdés dnes po dlouhé době předstoupil před novináře, aby vysvětlil důvody, kvůli kterým chce odejít z Barcelony.

"Vím, že jsem v posledních měsících mlčel a nepřijímal žádosti o rozhovor, za což se omlouvám. Soustředil jsem se jen na fotbal. Vím, že fanouškům a členům klubu dlužím vysvětlení, proč nechci prodloužit smlouvu. Jsem zde dvacet let, přišel jsem v roce 1992, v prvním týmu končím dvanáctý rok. Měl jsem to štěstí hrát po boku nejlepších hráčů světa a získat trofeje, o kterých každý jako dítě sní. Barcelona mi dala vše, je to má rodina. Stát v brance tohoto klubu je náročné. S postupem roků jsem došel k rozhodnutí, že můj sportovní cyklus v Barceloně skončil. Psychicky vás ten tlak vyčerpává," prohlásil 31letý gólman.

Valdés na začátku roku uvedl, že neprodlouží smlouvu, která končí v létě 2014, a změní působiště. "Nechtěl jsem dovolit, aby kdokoliv spekuloval o penězích, mé profesionalitě a lásce ke klubu. Proto jsem v lednu vedení sdělil, že smlouvu neprodloužím bez ohledu na výši platu. Bylo pro mě ctí, že mě Barcelona chtěla udržet, ale mé rozhodnutí je pevné."

"Možná, že někdo se bude cítit zklamání, za což se omlouvám, protože jsem chtěl přesný opak. Mým cílem bylo říci vše na rovinu a upřímně, protože přesně to si Barcelona zaslouží poté, co jsem celý život nosil její dres."

Víctor Valdés by mohl Camp Nou opustit už během letošního léta, velký zájem o reprezentačního brankáře Španělska má AS Monaco.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace