Vilanova je znovu vážně nemocný a odstoupil z funkce

Tito Vilanova (© as.com)

Titu Vilanovovi se znovu vrátila rakovina, trenér Barcelony se proto rozhodl odstoupit z funkce. Informaci přinesla španělská média s tím, že svou rezignaci předložil prezidentovi Sandru Rosellovi dnes dopoledne.

Večer poskytlo vedení Barcelony tiskovou konferenci, na níž bylo ústy Rosella vše potvrzeno: "Tito se podrobil testům, ze kterých je jasné, že léčba není slučitelná s pokračováním na lavičce. Je to zpráva, kterou jsme nikdy nechtěli slyšet. Jméno nového trenéra oznámíme příští týden. Prosím veřejnost i média o respekt k Titově soukromí." 

Vilanovovi byla diagnostikována rakovina v listopadu 2011. O rok později se 44letému kouči znovu objevil nádor na příušní žláze. Po operaci se zotavoval v USA, mužstvo přebral jeho asistent Jordi Roura.

Podle Rosellových slov je pravděpodobné, že tentokrát nepřevezme Vilanovovu roli žádný z asistentů, ačkoliv se spekulovalo o Rubim, který přišel nedávno z Girony. Mezi kandidáty na uvolněný post jsou Luis Enrique, Marcelo Bielsa, Michael Laudrup nebo André Villas-Boas.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace