Vilanova krátce před svou smrtí přesvědčil Messiho, aby zůstal v Barceloně

Vilanova a Messi (© marca.es)

Jordi Roura prozradil, že Tito Vilanova šest dní před svou smrtí přesvědčil Lionela Messiho, aby zůstal v Barceloně.

Messi v roce 2014 vážně uvažoval o změně dresu, neboť byl otrávený z neustálých kritik a po prohraném finále Copa del Rey s Realem Madrid měl pochybnosti o setrvání na Camp Nou.

"Pravdou je, že Leo neměl jasno, jestli chce v Barceloně pokračovat. Setkal se s Titem. Já jsem u toho nebyl, ale vím, že spolu hovořili několik hodin. Od té chvíle se přístup Lea změnil a řada věcí, o kterých neměl jasno, se mu vyjasnila. Nevím, o čem konkrétně se bavili, ale Leo se ke štěstí příznivců Barcelony rozhodl zůstat. Věřím, že na mnoho let," uvedl Roura, jenž dělal v Barceloně asistenta a v době, kdy Vilanova bojoval s těžkou nemocí, tým dočasně vedl jako hlavní trenér. Vilanova údajně Messiho přesvědčil, že Barcelona je ideálním mužstvem pro jeho herní styl a charakteristiku.

"Tito byl osobnost. Byl upřímný a přímý. S hráči jednal tváří v tvář, což ho dělalo jedinečným," dodal Roura. Vilanova podlehl před pěti roky rakovině příušní žlázy, bylo mu 45 let.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace