Vilanova se rozloučil s Barcelonou otevřeným dopisem

Tito Vilanova (© sport.es)

Tito Vilanova byl kvůli návratu vážné nemoci nucen rezignovat na pozici trenéra Barcelony. S katalánským klubem se rozloučil dopisem, jehož přepis přinášíme.

Po pěti krásných letech, kdy jsem byl součástí týmu, který splnil sny každého trenéra, přišla v mém profesionálním životě změna a síly a energii budu věnovat boji s nemocí, která mi byla diagnostikována před rokem a půl.

Léčení, které mě nyní čeká, se podle lékařů nedá sloučit s nároky trenéra prvního týmu Barcelony, ale budu tento klub, který tolik miluji, i nadále zblízka sledovat a pracovat pro něj ve sportovní oblasti.

Není snadné opustit skupinu tak výjimečných lidí, hráče, členy trenérského týmu a přátelé, s nimiž jsem prožil tolik nezapomenutelných zážitků. Budu jim navždy vděčný za to, co mi dali a předvedli. Lidská i fotbalová kvalita tohoto mužstva je připravena na jakýkoliv test a jsem si jistý, že může zvládnout sportovní výzvy sezóny, která je pro všechny vzrušující.

Také chci poděkovat zvláště prezidentovi, vedení a sportovnímu řediteli Andoni Zubizarretovi za všechnu důvěru, kterou ve mě měli, a podporu sportovní i osobní. Stejně důležitá je pro mě i podpora doktora Ramóna Canale a jeho týmu, který je na mé straně. Vím, že tento zápas nehraji sám, že jsem součástí klubu, který pomůže v tomto dlouhém procesu, jako tomu bylo doteď.

Vám, členům a fanouškům Barcelony, děkuji z celého srdce za podporu nejen nyní, ale i v předchozích měsících. Jsem v klidu, silný a do nové etapy boje proti nemoci jdu s důvěrou, že vše dopadne dobře.

Velké díky také fotbalovým fanouškům, klubům, kolegům z profese, sportovcům a známým i neznámým lidem za zprávy podpory, která pomáhá mně i rodině.

Je to pro mě a mé blízké těžké, proto jsem žádal média o respekt a pochopení. Nyní, když nejsem trenérem Barcelony, věřím, že dostanu klid a soukromí, které já i rodina v tuto chvíli potřebujeme.

Nechtěl jsem tento dopis ukončit, aniž bych popřál hodně štěstí a úspěchů novému trenérovi nejlepšího klubu světa.

Velice děkuji všem.

Tito Vilanova

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace