Villarreal má gól teoreticky zajištěn

Hráči Villarrealu slaví gól v minulé sezóně (© google.com)

Ať už hraje jakékoliv fotbalové mužstvo sebelíp a sebekrásněji, pokud není tato dovednost přetavena ve výsledný produkt, tedy góly, není to vůbec k ničemu. Dost dobře si toho jsou vědomi i u prvoligového nováčka ve Villarrealu a tak se chtěli proti případné gólové sterilitě slušně pojistit. S muži jako Giovani dos Santos, Perbet, Uche, nebo Jonathan Pereira je gólová potence teoreticky zajištěna.

Aby o tom nebylo pochyb, stačí se podívat na statistiky výše zmíněných čtyř fotbalistů ve druhé ligové polovině. V tomto období nastřílel nejpilnější z nich Perbet 11 gólů, s osmi góly se blýskl Ikechekwu Uche, sedmkrát přesně zacílil Pereira a v nejvyšší soutěži šestkrát skóroval mexický štírek.

Do konce přestupního termínu je pořád ještě dost času, takže spekulace ohledně jednotlivých postů budou na každodenním pořádku. Tak například mezi třemi tyčemi Villarreal shání posilu, která by dělala konkurenci Juanu Carlosovi, jenž má doposud na kontě pouhých 73 ligových minut. Zde se hovoří o Andrésovi z Osasuny. Do středu obrany zase stopera nejvyšší kategorie, jenž by doplnil Musacchia, Pabla a Dorada. Ve středové řadě se očekává odchod Camuñase a nelze vyloučit ani další pohyb v této linii. Ovšem v útoku jsou po příchodu Gia dveře definitivně uzavřeny jak směrem dovnitř, tak i ven z klubu. Trenér Marcelino dal na své první tiskovce jasně najevo, že s bývalým hráčem Mallorcy počítá na post útočníka. A jelikož systém 4-4-2 bude tím primárním, má podle přání dva hráče na jeden post.

Právě útočná vozba je pozice, do níž Villarreal tradičně vždycky investoval velké peníze. Přestupy Martína Palerma, Rossiho, nebo Nilmara dodneška patří mezi ty nejdražší v klubové historii. V současnosti už jsou částky mnohem skromnější, nicméně posilování útoku nepřestalo být pro vedení žluté ponorky prioritou. Na rozdíl od ostatních pozic, jako je post brankáře, obrana, nebo záloha, do nichž přichází posily buď zadarmo jako volní hráči, nebo fotbalisti na hostování, na útočníky se vždycky peníze v pokladně našly.

Zdá se, že gól má tedy Villarreal před startem nové sezóny teoreticky zajištěný. Teď už jen záleží na tom, jak se s tím Jony, Gio, Perbet a Uche poperou v praxi na trávníku.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace