Villarreal má nakročeno do čtvrtfinále Evropské ligy

Záběr z dnešního utkání (© as.com)

Fotbalisté Villarrealu zvítězili v prvním zápase osmifinále Evropské ligy na půdě Leverkusenu 3-2 a přiblížili se postupu do další fáze.

Pro Žlutou ponorku to byl velmi těžký zápas, pod náporem domácích často trpěla, ale o to je vítězství cennější a důležitější. Španělský celek dovedlo k triumfu zejména lepší nákladání s gólovými příležitostmi.

Leverkusen začal lépe a právě jemu patřily první šance. V osmé minutě ta Vidalova ještě gólem neskončila, Kadlec později už však zakončil povedený brejk ideálně a poslal svůj tým do vedení. Giuseppe Rossi ale o deset minut později precizním finišem vyrovnal, čímž splnil první cíl Villarrealu, a sice dát venku gól.

Juan Carlos Garrido nečekaně sáhl k rotaci kádru, základní jedenáctka Villarrealu obsahovala několik překvapivých jmen. Brazilec Nilmar se dostal do hry až v průběhu druhé půle, i to mu ale stačilo, aby se stal hlavní hvězdou večera, když hosty poslal do vedení.

Vedoucí gól Villarrealu vyprovokoval soupeře k zesílení aktivity a okamžitému srovnání Castrem, obrana Žluté ponorky byla pod neustálým tlakem, kterému odolávala za pomoci štěstí o spolehlivého Diega Lópeze. Když už to vypadalo, že si hosté odvezou remízový výsledek, dočkali se ve čtvrté minutě nečekaného bonusu, o který se postaral znovu Nilmar.

Výsledek 3-2 ve prospěch Španělů nevystihuje dění na trávníku, nicméně posouvá Villarreal jednou nohou do čtvrtfinále. Definitivní krok je potřeba udělat v odvetě na El Madrigal.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace