Villarreal prodává, nenakupuje, ale stále to nestačí

Gonzalo (© as.com)

Přestože sezóna, kterou Villarreal po dlouhých letech v Primeře stráví v druhé nejvyšší soutěži, ještě nezačala, Žlutá ponorka už ví, jak velkou ranou sestup je.

A teď nemluvíme o sportovní stránce, ale o té finanční. Klub už opustili Diego López, Marcano, Castellani, Jefferson Montero, Marco Ruben a Nilmar, za které Villarreal celkově inkasoval téměř 30 milionů eur. Stále to však nestačí.

Mužstvo má momentálně sedm stoperů, ligu chce začít se čtyřmi. Možný odchod je samozřejmě spojován zejména s těmi, kteří pobírají nejvyšší gáži.

Gonzalo je blízko přesunu do San Lorenza, čímž by Villarreal ušetřil 1,5 milionu eur na hráčově platu. Není to poprvé, co je tento stoper označen za prodejného. Stalo se tak už před dvěma roky. Tehdy ale přesto na stadionu El Madrigal zůstal. Letos se to už tak pravděpodobné nezdá.

Také Carlos Marchena je přebytečným zbožím, zvláště s přihlédnutím k vysoké mzdě, které neodpovídá zápasové vytížení zkušeného fotbalisty. Marchena má smlouvu ještě na rok, a co je pro Villarreal horší, zatím neregistruje žádné vážné zájemce.

Trojlístek obránců, jejichž budoucnost leží mimo El Madrigal, což dokázalo i jejich nenominování na přátelský duel s Huescou, doplňuje Cristian Zapata, za něhož by Žlutá ponorka ráda obdržela částku okolo 7 milionů eur, tedy podobnou, jakou vloni zaplatila Udinese.

Javier Camuñas je posledním z hráčů, u nichž se slovo přestup skloňuje nejčastěji. Také jemu platí Villarreal částku, která se neslučuje s možnostmi klubu v Segunda División.

Pokud by zmíněná čtveřice Villarreal skutečně opustila, znamenalo by to pro klub úlevu v podobě téměř 40 procent rozpočtu. A že o peníze jde až v první řadě, to dokazuje celek z oblasti Valencie i na přestupech směrem dovnitř. Villarreal, tedy jeden z největších favoritů na celkové prvenství v Segundě, totiž dosud přivedl jediného hráče, nejméně v soutěži, a sice Javi Ventu, jemuž skončila smlouva v Levante...

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace