Villarreal veze z Neapole remízu, Sevilla doma padla

Porto dobylo Pizjuána (© marca.es)

Villarreal remizoval v prvním zápase šestnáctifinále Evropské ligy v Neapoli 0-0, zatímco Sevilla si postup zkomplikovala domácí porážkou s Portem.

Neapol předcházela pověst jednoho z nejatletičtějších týmů Serie A, což se potvrdilo. Do obranných prací Villarrealu se tak museli zapojit i Borja Valero nebo Cazorla, kteří se obvykle starají výhradně o ofenzivní výpady.

Fotbal se hrál na San Paolo vyrovnaný, v prvním poločase museli oba brankáři řešit několik ošemetných situací, vážnější zákroky si připsal Diego López. Druhý poločas pokračoval v nastoleném trendu. Hlavní hrozbou Italů byli Lavezzi a Cavani, hosté se spoléháli na nějaký geniální kousek Rossiho, Nilmara Borji. Na gól se ale čekalo marně, o všem tak rozhodne odveta na El Madrigal.

Sevilla přenesla své ligové trápení i do prvního poločasu souboje s Portem. Lídr portugalské nejvyšší soutěže začal aktivněji, Andalusané se oklepali až po dvaceti minutách. Nejblíže gólu byl ja jedné straně Rodríguez, jenž pálil mimo, na té druhé vyzkoušel tvrdým pokusem Heltona Jesús Navas.

Branky začaly padat až ve druhém dějství, ve kterém měla navrch Sevilla. Ta ale paradoxně inkasovala jako první po standardní situaci a přesné trefě Rolanda. Kanouté odpověděl stejnou mincí, obrat mohl zařídit Luís Fabiano, Helton však vytáhl reflexivní zákrok. V době, kdy tlak svěřenců Manzana vrcholil, přišel šok. Nedorozumění Palopa se Sergiem Sánchezem využil Guarín. A další dobrý zákrok Heltona proti hlavičce Fazia znamenal, že Sevilla bude muset v odvetě mazat nabrané manko.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace