Vinicius jediným zástupcem španělské ligy v Top týmu podle Trasnfermarktu

Vinicius jr. hráč Realu Madrid je jediným zástupcem španělské ligy v top sestavě Transfermarkt

Brazilské křídlo, Vinicius jr.. je jediným hráčem španělské fotbalové ligy, který se objevil v jedenáctce nejdražších hráčů podle aktuální tržní hodnoty serveru Transfermarkt. Největší zastoupení mají anglický a německá liga, přičemž top hráči jsou zcela dle očekávání Haaland a Mbappé.

Sezóna 2022/23 je u konce a s ní se rozjíždí nové přestupové okno. Období trvající něco málo přes dva měsíce, které je plné frenetického jednání, na stole je mnoho jmen a kluby plánují postupně příští sezónu. Přestávka před nacházející sezónou přinesla klasickou aktualizaci tržních hodnot hráčů na populárním serveru Transfermarkt, která se propsala do nové jedenáctky nejcennějších hráčů planety. Ta čítá dohromady 1 245 milionů eur a na samotném vrcholu se žádné překvapení nekonalo. Stupně vítězů okupují Erling Haaland a Kylian Mbappé, oba s hodnotou 180 milionů eur, které doplňuje jediný zástupce La ligy, Vinicius, s tržní cenou 150 milionů eur.

Příchod Erlinga Haalanda do Anglie je jedním z těch, jehož kvality se naprosto vymykají běžnému standardu. Norský útočník obešel běžný proces adaptace a vlétl do Premier League. Hned ve své první sezóně překonal rekord v počtu vstřelených branek v jednom ligovém ročníku a díky zisku historického treble se etabloval jako klíčový hráč Manchesteru City. Jeho skvělé výkony mu posloužily k tomu, aby si výrazně řekl o kandidaturu na vítězství Zlatého míče a také se odrazily na jeho tržní hodnotě. Nárust o deset milionů eur ho posunují na úroveň Kyliana Mbappého, jež se udržel navzdory neslané sezóně, na své ceně: 180 milionů eur.

Podium doplňuje Vinicius, který je jediným zástupcem španělské La ligy. Jestliže minulá sezóna byla rokem Viniciova rozmachu, pak ho ta letošní potvrdila v roli vynikajícího hráče. Brazilský reprezentant nastřílel třiadvacet branek a přidal jednadvacet asistencí. Po odchodu Karima Benzemy je navíc brán za jeho přirozeného dědice a se sedmičkou na zádech od něj budou fanoušci čekat velké věci.

V první jedenáctce se objevuje i další hráč Realu Madrid, Jude Bellingham, který je s tržní hodnotou 120 milionů eur čtvrtým nejcennějším fotbalistou, ale do sestavy ho vynesly jeho výkony v Borussii Dortmund. Rodák ze Stourbridge v uplynulé sezóně vstřetlil 14 branek a přidal sedm asistencí, čímž se stal nejlepším záložníkem sezóny.

Dalšími třemi hráči, jejichž hodnota přesahuje 100 milionů eur, jsou Bukayo Saka, Phil Foden a Jamal Musiala. V obraně je nejdražším hráčem Ruben Dias z Manchester City (80 milionů eur), což je o pět milionů více než Josko Gvardiol. Obranné řady doplňuje Matthijs de Ligt (75 milionů eur) a záda všem kryje brankář Porta, Digo Costa (45 milionů eur), který se postupně dostává do hledáčku velkých evropských klubů a zanedlouho mu bude portugalský klub příliš těsný.

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace