Vinicius porazí Mbappého v souboji o Zlatý míč, míní Rivaldo

Rivaldo v dresu Sao Paulo

Ambasador společnosti Betfair a bývalý profesionální fotbalista, Rivaldo, hájí názor, že jeho krajan, útočník Vinicius, v tuto chvíli svými výkony převyšuje i hvězdného Mbappé. Podle někdejšího hráče Barcelony je Vinicius na nejlepší cestě stát se příštím vítězem ankety Zlatý míč, ke kterému by ho mohl posunout také případný klubový triumf v Lize mistrů. Ve finále se v něm do cesty Bílému baletu postaví Dortmund a Rivaldo věří, že celkovým vítězem letošního ročníku se stane outsider z Dortmundu.

Rivaldo, brazilský útočník a vítěz Mistrovství světa s Brazílií v roce 2002, a držitel Zlatého míče z roku 1999, nominoval svého krajana Vinicia Juniora mezi kandidáty na vítězství v populární anketě. „Vzhledem k tomu, co předvádí v Realu Madrid, je v současnosti bezpochyby nejdůležitějším hráčem týmu. Vinicius má velkou šanci stát se držitelem Zlatého míče. Už teď si vede velmi dobře, zasloužil si tam být už v minulé sezóně. Patří mezi tři nejlepší hráče světa. A letos, s tím co dělá v Realu, s tím, jak hraje, není pochyb o tom, že jsou jeho šance velké,“ prozradil legendární útočník Barcelony.

O vítězství hodně rozhodne finále Ligy mistrů. Pokud Real Madrid vyhraje, mohl by mít mezi třemi nejlepšími hráči světa klidně dva nebo tři zástupce,“ naznačil Rivaldo, že o stupně vítězů se popere jistě také Bellingham. „Je to skvělý hráč a v tomto zápase bude mít skvělou příležitost hrát proti svému bývalému klubu, doma v Londýně. Ale vše bude záležet, a na tom trvám, jak se bude zápas vyvíjet.

Finálový zápas Ligy mistrů mezi Realem Madrid a Borussií Dortmund, které se uskuteční 1. června ve Wembley, má podle Rivalda jasného favorita, a tím je Real Madrid. „Už dlouho říkám, že finále bude Real Madrid – Borussia Dortmund. Myslím, že Madrid je bezpochyby favoritem, ale Borussia si jde silně pro titul a už ukázala, že ví, jak hrát těžké zápasy. Viděli jsme to ve dvou utkáních proti PSG. Ano Madrid je favorit, ale mistrem bude Borussia,“ dodal Rivaldo, vítěz Ligy mistrů v dresu AC Milán.

I přes vyslovení nepopulárního názoru, že Real Madrid nebude vítězem, Rivaldo smetá klobouk před výkony klubu v posledních sezónách. „Real Madrid je momentálně nejlepším týmem světa. Samozřejmě, že budu vždy hájit svůj klub, hrál jsem za Barcelonu, ale musíme se na to podívat optikou historie a množství titulů. Realu je prostě potřeba pogratulovat ke všemu, čeho dosáhl,“ pochválil rivala bývalý brazilský útočník a zamyslel se nad současnou fazónou Barcelony.

Byly přece i roky, kdy Barcelona nic nevyhrála, nebo ne? Někdy se to stane. Stalo se to i během mého působení. Je to těžké, soupeř vyhrává důležité tituly a vy nemáte nic. Pro fanoušky je to velké zklamání, ale takový je fotbal. Stalo se to všem velkým klubům a Barcelona musí pracovat na tom, aby měla příští sezónu lepší,“ dodal Rivaldo.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace