Viníciuse chtěla jako první Barcelona. Nabízela více peněz, prozradil hráč

Vinícius (© marca.es)

Vinícius Júnior v rozhovoru pro média prozradil, že se o něj jako první zajímala Barcelona, jejíž nabídka byla i finančně výhodnější než ta Realu Madrid.

Brazilský talent přesto vyměnil Santos právě za Real Madrid, kde sice první měsíce strávil v rezervním týmu, ale poté si skvělými výkony vysloužil místo v základní sestavě prvního mužstva.

"Začal jsem hrát fotbal ve čtyřech letech, vždy jako křídlo. Po jihoamerickém mistrovství hráčů do 17 let jsem začal vidět možnost přestoupit do Evropy. Táta mi nic neříkal, jen že všechno, co se píše v tisku, je lež. (smích) Pouze mi řekl, že se o mě zajímají Barcelona a Real Madrid a že si mám vybrat. Barcelona přišla jako první, poté Real Madrid. Prohlídli jsme si zázemí obou klubů a jejich projekty. Vybral jsem ten nejlepší. Barça nabízela více peněz, ale my chtěli nejlepší projekt. Mluvil jsem s Marcelem a Casemirem, kteří mi pomohli rohodnout se pro Real Madrid," uvedl Vinícius.

"Vždy jsem si myslel, že Real Madrid bude nejlepší volbou. Všichni jsme chtěli hrát a žít v Madridu. Tak to bylo od začátku. Celá má rodina fandí Realu Madrid, i když můj otec je v první řadě fanouškem klubu Vinícius FC. Nečekal jsem, že vše půjde tak rychle, že budu hned po příchodu z Brazílie hrát tak často. Pro mě a rodinu je ctí, že tady mohu být. Jediné, co chci, je hrát fotbal. Věřím, že až mi bude 26 nebo 27, mohu vyhrát Zlatý míč. Budu už hotovým hráčem."

Viníciusovi je vytýkána jen špatná koncovka, na které podle svých slov pracuje: "Ano, ano, snažím se ji zlepšit. Stále mi je teprve 18 let a jako hráč se formuji. Proto občas šanci zahodím. Zakončuji akce příliš rychle. Na tréninku problém nemám, ale v zápase je to jiné, proti soupeři máte mnohem méně času."

Kariéru Brazilců často ovlivní bujarý noční život, Vinícius se však soutředí na fotbal: "Všichni Brazilci nejsme stejní, ne všechny nás baví noční život. Ale i hráči potřebují relax, například na dovolené. Někdo si odpočine na párty, ale já ne. Rád si zahraji na PlayStationu hru FIFA nebo NBA, mám rád basketbal. Fandím tomu, kde je právě LeBron James. Letos to nevypadá dobře, ale příští rok... Střílečky rád nemám. Baví mě i hudba a tanec."

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace