Virtuální hřiště. Instagramové příspěvky fotbalistů stále častěji vyvolávají polemiku

Sergio Ramos korunuje Antoina Griezmanna (© marca.es)

Fotbalové bitvy se neodehrávají jen na zeleném pažitu, ale také na tom virtuálním v podobě Instagramu, kde příspěvky fotbalistů vyvolávají velkou polemiku.

Naposledy tak učinil Lionel Messi před svými 142 miliony sledujícími, když se ohradil proti slovům sportovního ředitele Barcelony Abidala, že za vyhazovem Ernesta Valverdeho stojí hráči. "Měl by říci konkrétní jména, protože jinak nás to poškodí všechny," vzkázalo číslo 10 a dodalo, že vedení klubu by si mělo stát za svými rozhodnutími a přijmout za ně zodpovědnost.

Sice předmětem nebyl spor, přesto jde o jeden z nejslavnějších výroků na fotbalovém Instagramu. Gerard Piqué v roce 2017 zveřejnil v reakci na spekulace o Brazilcově přestupu do PSG fotografii s Neymarem a krátkým textem "Se queda (Zůstává)". Nezůstal, nedlouho poté za rekordních 222 milionů eur opravdu zamířil do Francie, což zejména fanoušci soupeřů Piquému rádi připomínají.

O několik týdnů později, kdy vzduchem létaly jedovaté výroky, výčitky či výhružky soudem (ke kterému nakonec opravdu došlo) pozval Lionel Messi řadu fotbalistů na letní oběd, což dokumentoval záběrem s Neymarem a Luisem Suárezem. Mnozí to vnímali jako Argentincův vzkaz vedení, že úspěšné ofenzivní trio mělo zůstat pohromadě...

Skalp Realu Madrid v Super Cupu oslavil tehdejší útočník Atlética Antoine Griezmann obrazem, na němž mu kapitán soupeře Sergio Ramos předává korunu. "Každý se může vyjádřit, ale měl by si nechat poradit od svého trenéra Simeoneho nebo spoluhráčů Kokeho či Godína, kteří uznávají hodnoty, které by prospěly i jemu. Ale i tak si pořád myslím, že je to skvělý hráč. Přeji mu jen to nejlepší," reagoval Sergio Ramos. "Když si čtu o tomhle klukovi, vždy si vzpomenu na Tottiho, Raúla, Buffona, Casillase, Maldiniho nebo Xaviho, skvělé hráče, kteří vyhráli řadu trofejí, ale Zlatý míč nezískali," dodal k výroku Griezmanna, jenž uvedl, že už může být vnímán společně s Cristianem Ronaldem a Messim jako favorit na Zlatý míč.

Rozruch byl i kolem příspěvků Adila Ramiho. Stoper Sevilly zasypal svůj instagramový účet před derby proti Betisu příspěvky, které městského soka znevažovaly. "O víkendu to nebude derby, ale zápas předsezónní přípravy. Našimi derby jsou zápasy proti Málaze nebo Granadě", "22. května poběží finále, takže pokud máte televizi, můžete si ho pustit #osuduneuniknete" nebo "Vaše budoucnost je v Segundě, ze které nepostoupíte až do roku 2045" zněly příspěvky, za které se následně omluvil a smazal je.

Příznivcům Barcelony se nelíbilo video vysmátého Dani Alvese v paruce, neboť ji zveřejnil krátce po vypadnutí z Ligy mistrů. "Neumím žít jinak, je mi líto," vzkázal kritikům.

To jsou jen některé případy z fotbalových Instagramů, které jsou stále častěji místem, kde vznikají kontroverze s spory. I fotbal jde zkrátka s dobou a už se nehraje jen na trávníku.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace