Vítězství Realu v El Clasicu bylo velkolepé, bude ale Ancelottimu stačit?

Carlo Ancelotti v průběhu El Clasica proti Barceloně @iconsport.photo

Postup do finále španělského poháru po výhře 4-0 je velkým zadostiučiněním a odměnou pro Carla Ancelottiho. Ani zisk případné trofeje ve finále proti Osasuně ale sezónu nedokáže zachránit a italský trenér ví, že má nůž na krku: musí nutně vyhrát Ligu mistrů, v opačném případě bude letošní sezóna hodnocena velmi negativně.

Real Madrid v letošní sezóně musel vytrpět tři porážky ze vzájemných duelů s Barcelonou a čtvrtá v řadě by pravděpodobně zlomila trenérovi krk. A to i v případě Carla Ancelottiho, velikána současného fotbalu. Ten se přesto rozhodl zachovat ofenzivní formaci ve stejném složení. Camavigna na pozici levého obránce, Rodrygo se posunul k Viniciovi a Benzemovi, střed pole drželi Toni Kroos, Luka Modrič a Federico Valverde.

Mnoho velmi hlasitých hlasů by raději na hřišti Camavingu nevidělo, jiné by do zálohy poslaly Tchouameniho a některé by chtěly viděl Arauja. Ancelotti se ale nedal zvyklat. Věděl, že má před sebou klíčový zápas, zlomový okamžik sezóny. Pokud měla loď Realu Madrid klesnout na dno, pak s ním pevně za kormidlem.

Změna? Je to pochopitelně možnost, ale musíte docenit, že v posledních třech zápasech jsme si vedli dobře a v posledním utkání na Nou Campu jsme byli velmi blízko vítězství. Na sestavě tedy nic měnit nebudu,“ potvrdil na předzápasové tiskové konferenci Carlo Ancelotti. Plán italskému trenérovi vyšel a byla to strhující podívaná. Díky vítězství 4-0 nad Barcelonou se Real probojoval do finále Copa del Rey a po závěrečném hvizdu hráči zasypali trenérský štáb a lavičku. Všichni slavili postup do květnového finále proti Osasuně. Až na jednoho.

Carlo Ancelotti se rychle rozloučil a zamířil do šaten. „Jestli byl pro mě zápas zadostiučiněním? Ne, v čem?“ Divil se otázce po utkání trenér. A přesto byl. Středeční výhra je spolu s porážkou Liverpoolu na Anfield základem pro manévrovací prostor poté, kdy o trenérovi klub začal pochybovat počínaje lednovou prohrou 3:1 ve finále španělského Superpoháru.

Vzhledem k tomu, že je boj o La Ligu prakticky uzavřen a Barcelona se stane příštím mistrem, Ancelotti ví, že musí vyhrát Ligu mistrů. Setrvání na lavičce Realu Madrid by mu patrně přinesla také výhra ve španělském poháru a solidní výsledek v Evropě, ale kdo ví. Vše se navíc odehrává na pozadí zájmu Brazílie o angažování Ancelottiho na lavičku reprezentačního týmu. „Pokud se mnou bude Real spokojen, můžeme pokračovat klidně do roku 2023,“ prohlásil Ancelotti po nedělní ligové nadílce 6:0 Valladolidu. Byla to nadsázka, ale s reálnými obrysy. Ancelotti věří, že pro Real může být stále přínosem a šatna stojí pevně za svým trenérem, jehož budoucnost je ve hvězdách.

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace