Vlastník Almeríe se sešel s Mourinhem i Zemanem a dál budí vášně

José Mourinho a Turki Al-Sheikh (© marca.es)

Nový majoritní vlastník Almeríe Turki Al-Sheikh i nadále budí mezi fanoušky klubu velké vášně.

Sáudskoarabský boháč chce bez nadsázky změnit klub po všech směrech. Po drahých nákupech hráčů, kteří mají Andalusanům pomoci k návratu do La Ligy, se chce zaměřit na rekonstrukci stadionu, v plánu má také vybudovat akademii, která má být podle jeho slov inspirována slavnou barcelonskou La Masií.

Jenže ne všechny novinky jsou příznivcům po chuti. Šejk tvrdě narazil s anketou o možné změně loga a designu dresů, za což schytal velkou kritiku. Fanouškům se nelíbilo ani spojení klubu se ženou v burce, která vyhrála jeden z luxusních automobilů, o které se losuje při každém domácím střetnutí Almeríe.

Upřít však Turki Al-Sheikhovi nelze snahu se po fotbalové stránce vzdělávat. Do Sáudské Arábie si pozval řadu trenérů, se kterými analyzoval zápasy Almeríe. A nešlo o ledajaká jména. Pozvání přijali nejen Pablo Machín, Quique Setién, Aitor Karanka, Abelardo, Julio Velázquez, ale i The Special One José Mourinho nebo 72letý Čech Zdeněk Zeman, jenž se proslavil v Itálii.

Mezi fanoušky Almeríe nepanuje shoda, co si vlastně o současném dění v klubu mají myslet. Na jednu stranu je těší možnost posunout se mezi španělskou elitu a mířit na cíle, které by bez šejkových peněz byly jen utopií, zároveň jsou zde varovné příklady Racingu či Málagy, které skončily krachem. Racing se dlouho vzpamatovával z problémů, do kterých ho dostal zprvu zbožňovaný Ali Syed, příběh Málagy s šejkem Al-Thanim se stále píše a poslední kapitola je o tom, že Andalusanům reálně hrozí kvůli finančním problémům vyloučení ze Segundy...

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace