Vracíme se do Brazílie, řekl Lodi snoubence. Teď už je v Atléticu i díky Simeonemu spokojený

Renan Lodi se snoubenkou (© marca.es)

Renan Lodi v rozhovoru pro Globoesporte promluvil o těžkých začátcích angažmá v Atléticu.

Pro 21letého obránce jde o první evropskou štaci a zpočátku měl velké problémy s adaptací, reálně proto zvažoval návrat do rodné Brazílie.

"Mimo hřiště s jídlem nebo jazykem tolik netrpím. Na hřišti mě dostalo přijetí od spoluhráčů. Myslel jsem, že se po příchodu z Brazílie budu cítit trochu odstrčený. Setkáte se s hráči, které znáte jen z videoher, ale všichni mě přijali skvěle. Koke je úžasný, kapitán, který si se mnou vždy přišel popovídat. A Diego Costa, falešný Brazilec, ale pořád Brazilec. (smích) Agentovi jsem říkal, že v prvním roce chci jen tvrdě pracovat a zjistit, co trenér má a nemá rád, a od druhé sezóny pravidelně hrát. Ale bylo to přesně naopak. Odehrál jsem devět nebo jedenáct zápasů v řadě," vypráví a vrací se k prvnímu zápasu proti Getafe, kdy byl vyloučen: "Zasáhl jsem rukou obličej protihráče, ale všichni viděli, že to nebylo na vyloučení. Getafe už mělo jednoho vyloučeného, prý to byla kompenzace. Nechápal to nikdo na stadionu ani v šatně. Ale je to za mnou. Bylo to těžké. První týden byl celý velmi těžký. Řekl jsem snoubence: 'Rafaelo, vracíme se do Brazílie, už to nezvládám. Jedeme domů.'"

Atlético totiž odmítlo uvolnit Lodiho reprezentačnímu výběru do 23 let. "Po jednom tréninku se mě Simeone zeptal, jak se cítím. Řekl jsem mu, že jsem smutný, protože hrát za Brazílii je můj sen. On mi odpověděl, že budeme pracovat, abych mohl nastoupit za áčko," říká Lodi. Simeoneho slova se rychle naplnila, Lodi byl nyní poprvé povolán do brazilského seniorského týmu a mohl by debutovat v přátelských utkáních proti Senegalu či Nigérii.

"Když mi klub zakázal odjet na sraz výběru do 23 let, což bylo už podruhé (poprvé to Lodimu zakázal jeho tehdejší zaměstnavatel Athletico Paranaense), což ještě ztížilo moji adaptaci na Madrid. Všechno se to spojilo: stesk po rodině, po kamarádech... Žili jsme tady se snoubenkou sami, bylo to složité období. Mně je 21, jí 20. Občas nás takové pocity přepadnou. Otevřel jsem se Simeonemu, řekl jsem mu, co cítím a že chci za každou cenu na soustředění Brazílie odjet. Neodovolili mi to, já to pochopil a dále pracoval. Díky Bohu přišla nová šance."

Jeden z objevů sezóny v La Lize pokračuje ve chvále na adresu trenéra Diega Simeoneho: "V přípravě si mě pozval, aby mi sdělil, v čem se musím zlepšit. Řekl mi, že jsem v obrovském klubu a musím zapracovat na obraně. Týden po začátku ligy si mě zavolal znovu, aby mi ukázal, jakým vývojem jsem prošel. Řekl mi: 'Budeš hrát, budeš v základní sestavě, odehraješ dobré zápasy a staneš se důležitou součástí týmu.' On je hodně emotivní, pokud v šatně někdo pospává, rychle ho probudí. Na hřišti musíte podat stoprocentní výkon. Simeone je nebezpečný. (smích) Mám radost, že cítím, jak jsem se zlepšil. A to za pouhé dva tři měsíce."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace