Vrátí se Umtiti do Lyonu?

Samuel Umtiti na tréninku Barcelony | fcbarcelona.es

Svého času velice nadějný francouzský reprezentační obránce se před šesti lety stěhoval s velkou slávou z Lyonu do Barcelony, v katalánském klubu ho ale záhy začalo trápit koleno a zdravotní problémy se mu stále vrací. Přestože s Barcelonou nedávno prodlooužil smlouvu, klub řeší jeho hostování v Lyonu.

Střední obránce Barcelony a rodák z kamerunského Yaoundé, Samuel Umtiti, byl v době své největší slávy v prosinci 2018 hodnocen na 70 milionů eur. Jeho dnešní tržní hodnota se pohybuje okolo pouhých 2 milionů euro, i přesto s ním v lednu Barcelona prodloužila smlouvu.

Samuel Umtiti loni v létě na poslední chvíli odmítl slibně rozjeté jednání o přestupu do turecké ligy a o půl roku později se dohodl s vedením katalánského klubu na poslední šanci. Obnášela velice výrazné platové snížení a platnost do roku 2026.

Francouzský reprezentační obránce se vždy snažil ve španělské lize prosadit a dostat se do základní sestavy Barcy. Po doléčení problémů s kolenem v minulé sezóně dostal možnost zasáhnout do několika utkání, která odehrál bez větších problémů, ale byl na něm vidět dlouhý výpadek a nedostatek rytmu. Když se v letošní sezóně Samuel nestal součástí plánů trenéra Xaviho Hernándeze, bylo jasné, že bude muset společně s klubem hledat nové řešení.

Nejpravděpodobnější destinací osmadvacetiletého obránce je francouzská liga, kde by ho s otevřenou náručí uvítal Lyon. Bývalý klub má v plánu dát dohromady velice silný tým, jehož součástí by mohli být někteří hráči, kteří již jeho dres oblékali. Na stole je opce na Tolissa, Lacazetteho a do plánů Olympicu zapadá také Samuel Umtiti. Barcelona hráči bude chtít vyjít vstříc i s ohledem na to, že přijal snížení platu. Ten je nyní pro Barcelonu stále přítěží, ale akceptovatelnou. Pochopitelně ovšem katalánský klub přivítá, pokud se hráče podaří umístit na hostování, kde by mohl pravidelně hrát.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace